Abone Ol

Kenan Evren GATA'da! Hasta yatağındaki ilk sorusu ne oldu?

Bodrum'da tatilini geçirirken rahatsızlanan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren hastaneye kaldırıldı. Dumundaki önem nedeniyle GATA'ya sevk edilen Evren bakın ilk önce neyi sordu...

Kenan Evren GATA'da! Hasta yatağındaki ilk sorusu ne oldu?

91 yaşındaki Evren'in yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı belirtildi Universal Bodrum Hastanesi Başhekimi Yusuf Babayiğit yaptığı açıklamada, Evren'e kalbiyle ilgili ritim problemi sebebiyle geçici bir kalp pili uygulandığını kaydetti.

 KARDİOLOG CAN: 'EVREN'İN DURUMU STABİL'
Unıversial Hospital Bodrum Hastanesi doktoru ve Evren'e ilk müdahaleyi yapan kardiolog Naser Can, yaptığı açıklamada Evren'in nabzının ve solunum sisteminin düşmesi ayrıca daha önceden gelen kalın bağırsaktaki kanamanın artması üzerine kalp ritmini düzenlemek amacıyla kalp pili taktıklarını belirtip, "Evren'in durumu iyi, konuşuyor ama bu tür durumlarda tedbir elden bırakılmaz, GATA'dan gelecek doktorlarla birlikte bundan sonraki günlerde izlenecek yolu saptayacağız. Kalp pili, kalbin çok yavaşlaması veya durmaya yönelik pozisyonda devreye girer, Evren'in durumu stabil olarak devam ediyor" dedi.

EVREN, YOĞUN BAKIMDA FENERBAHÇE'Yİ SORDU
Unıversial Hospital Bodrum Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde teravi gören Kenan Evren, Ali Şen ile yaptığı görüşmede Fenerbahçe'nin durumunu değerlendirdi. Beşiktaş'ı 2- 0 yenen Fenerbahçe'yi kutladığı belirtilen Evren'in, "Fenerbahçe sezon başında iyi top oynadı, çok beğendim sezon öncesi moralim düzeldi" dediği öğrenildi.

BİR AY İÇERİSİNDE 4 KEZ HASTANEYE GİTMİŞ
 Akşam saatlerinde rahatsızlanarak Üniversal Hospital Bodrum'un yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Kenan Evren'in bir ay içerisinde farklı hastalıklardan ötürü hastaneye 4 kez gelerek tedavi olduğu ve tetkik yaptırdığı ortaya çıktı. Saat 23.30 sıralarında hastaneye gelerek Evren'i ziyaret eden eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Şen, Evren'in geçen hafta da ağır bağırsak kanaması geçirdiğini belirterek, "Ancak durumu ve morali şu anda iyi. Kendisiyle görüştüm, havadan sudan bir de Fenerbahçe'nin durumundan bahsettik. Dünkü Beşiktaş maçını çok beğendiğini ve Fenerbahçe'nin lige iyi bir başlangıç yaptığını söyledi, morali çok iyiydi,


ANKARA'YA SEVK EDİLDİ

Unıversial Hospital Bodrum Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Kenan Evren, GATA'dan gelen ekip tarafından Ankara'ya götürülmek üzere hastaneden çıkarıldı. Evren'in rahatsızlığı üzerine sağlık durumunu incelemek üzere Ankara GATA'dan hareket eden askeri ambulans uçaktaki 4 askeri doktor, iki anestezi uzmanı, bir kardiaolog ve bir gastrolog saat 00.45'te hastaneye geldi. Askeri doktorların hastaneye gelişi sırasında Evren'in kızı Gülay Evren'in de hastaneye geldiği ve doktorlarla birlikte yoğun bakım ünitesine girdiği görüldü. Gülay Evren gazetecilerin yoğun ilgisi üzerine "Arkadaşlar merak edecek ve büyütülecek bir olay yok, soğukkanlı olalım" dediği duyuldu.Kenan Evren GATA'dan gelen Prof. Dr. Sedat Köse ve Prof. Dr. Ahmet Uygun yönetimindeki GATA ekibi ile birlikte saat 01.10'da ambulans ile hastaneden alınarak Milas- Bodrum Havalimanı'na götürüldü. Evren'in hastaneden çıkışı sırasında izdiham yaşandı. Evren'in götürülüşü sırasında kızları da ambulansın arkasından otomobil ile havalimanına gitti. Evren'in askeri özel uçağının saat 02.00'de Ankara'ya hareket edeceği belirtildi. Kızı Gülay Evren hastane çıkışında yaptığı açıklamada "Babamın durumu ve tetkikleri iyi, inşallah daha iyi olacak" dedi.