Abone Ol

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul trafiği: Gelecek Partili ve AKP'li isimlerle de görüşmüş

DEVA Partili isimlerle görüşmesiyle gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gelecek Partisi ve AKP’den isimlerle de bir araya geldiği ifade ediliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul trafiği: Gelecek Partili ve AKP'li isimlerle de görüşmüş

Söz konusu görüşme talebinin karşı taraftan geldiği, beş ay sonra yapılacak olan yerel seçimler ve ittifak olasılıklarının konuşulduğu belirtiliyor.

Cumhuriyet’ten Nagihan Yılkın imzalı kulis haberine göre, görüşmelere katılan eski CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “CHP önemli bir parti olduğu için DEVA Partili, Gelecek Partili, İYİ Partili ve AKP’li birçok isim bu markanın çevresinde saf almak istiyor” bilgisini verdi.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında kurultayın ardından farklı partilerden CHP’ye yüz binin üzerinde kişinin akın edeceğini belirten Tekin şunları söyledi:

“Bütün tartışmalara rağmen Kılıçdaroğlu 6’lı masanın devam etmesi konusunda açık tavır koydu. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da çeşitli partilere mensup 100 bin kişi partimize katılacak. En çok da AKP’liler katılacak. CHP’nin kurumsal kimliğine talep var. AKP’liler de bu kimliğe geçmek istediklerini kendileri beyan etti. Türkiye’nin en güvenli limanı CHP’dir. Siyasi beklentisi olan baba ocağına gelecek. Herkesi baba ocağına davet ediyorum.”