Abone Ol

Keira Knightley'den üstsüz pozlu protesto

Ünlü İngiliz oyuncu Keira Knightley, kadın oyuncuların fotoğraflarına müdahale edilmesini, üstsüz pozuyla protesto etti.

Keira Knightley'den üstsüz pozlu protesto

Keira Knightley, Interview adlı dergiye üstsüz olarak poz verdi. Ancak çekimlerden önce tek bir şart öne sürdü: Görüntülerde oynama yapılmayacaktı.

Times of London adlı İngiliz gazeteye konuşan Knightley, “üstüsz poz vermekle ilgili bir sorunum yok. yeter ki göğüslerimi büyütmeyin ve yüzümde photoshop uygulamayın. Şunu söylemenin önemli olduğunu hissediyorum: Vücudunuzun nasıl bir şekli olduğu gerçekten de önemli değildir.”

Keira Knightley’nin bu sözleri, moda ve eğlence dünyasına dair çok önemli bir gerçeği de gözler önüne seriyor: bir oyuncu ne kadar ünlü ya da geleneksel anlamda güzel olursa olsun, kimse gülünç bazı vücut standartlarının gazabından kaçamıyor.

Times of London’a verdiği röportajda “Vücut görüntüm pek çok kez, pek çok farklı sebeple manipüle edildi. Paparazzi fotoğraflarında da, film posterlerinde de durum değişmiyor” diyen Knightley, 2004 yılında başrol oynadığı King Arthur filminin posterinde de saçma bir şekilde photoshop’a maruz kalmıştı. Posterde Knightley’nin göğüsleri çeşitli manipülasyonlarla olduğundan büyük gösterilmişti.

Keira Knightley'den üstsüz pozlu protesto - Resim: 1

VÜCUDUMUZ SAVAŞ ALANI

Knightley, photoshop’ta vücutların olduğundan farklı gösterilmesi hakkında şöyle diyor: “Bence kadınların vücutları bir savaş alanı. Fotoğrafçılığın da burada biraz suçu var. Kadınsı bir görüntüye kavuşabilmek ve gerçek hayatta da bu şekilde görünebilmek için, inanılmaz bir çaba sarf etmeniz gerekiyor. Ama toplumumuz öyle fotografik bir boyutta ki, vücut şekillerinin her zaman aynı olmayabileceğini fark etmek zorlaşıyor.”

Keira Knightley'in seksi reklamına sansür!