Abone Ol

KCK sonuçtan memnun: İktidar meşruiyetini kaybetti, Hayır kazandı

‘PKK’nın şehir yapılanması’ olarak nitelenen Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) referandumun meşru olmadığını savunarak, ‘Hayır’ın kazandığını öne sürdü.

KCK: İktidar meşruiyetini kaybetti, Hayır kazandı

KCK Yürütme Konseyi eş başkanlığından referanduma ilişkin yazılı açıklamada, referandumun OHAL şartları altında ve eşitsiz koşullarda yapıldığı belirtilerek, “OHAL koşullarında yapılan baskılar ve hilelere rağmen resmi açıklamalarda bile ‘Evet’in yüzde 51 olarak gösterilmesi, ‘Hayır’ın Türkiye genelinde en azından yüzde 55 oranıyla kazandığının itirafı olmuştur” dendi.

‘AKP’nin taktiği başarısız oldu’
AA’nın açıkladığı sonuçların ‘Hayır’ın kazanmasının önüne geçilmesi için duyurulduğu iddia edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “AKP-MHP iktidarı her yerde ‘PKK referandumda ‘Hayır’ diyor’ diyerek Türkiye’de yarattıkları şovenizme seslenerek ‘Evet’ oylarını yükseltmek istemişse de bu çirkin faşist politikası ve taktiği de başarısız kalmıştır. Bu açıdan da bu referandumda ‘Hayır’ diyen Türkiye halkları kazanmıştır.”

‘İktidar meşruiyetini kaybetti’
Kürt illerinin referandumun kaybedeni olmadığı belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Bu sonuçlarla birlikte Türkiye’de yürürlükte olan anayasa ve mevcut iktidar meşruiyetini kaybetmiştir. Bu referandumla Türkiye halklarının iradesini yansıtmayan bir anayasa ve iktidar durumuna düşürülmüştür. Bu sonucu sağlayan Kürt halkını ve demokrasi güçlerini selamlıyor, her türlü baskı karşısında demokratik iradesini ortaya koyan halklarımız önünde saygıyla eğiliyoruz.”