Abone Ol

Kazandığı serveti Şahan gibi hazmedebilen kaç kişi var?

Ayşe Özyılmazel ve Berrak Tüzünataç'la yakalanmasının ardından eleştirilen Şahan'a Akşam yazarı Yurtsan Atakan destek çıktı.

Kazandığı serveti Şahan gibi hazmedebilen kaç kişi var?

İşte Yurtsan Atakan'ın Akşam'da çıkan yazısı:

Şahan'ı eleştirmenin dayanılmaz cazibesi

Meğer Şahan'ı ne kadar çok kıskanan varmış. Filmleri başarılı oluyor, para kazanıyor diye eleştirenler zaten bolcaydı, iki güzel kızla görüntülenince iyice bollaştı.

En komiği de Şahan Gökbakar'ı eleştirirken Recep İvedik karakteri ile özdeşleştirmek.
Şahan'ı yarattığı ve canlandırdığı İvedik karakteri ile özdeş tutmanın, Oğuz Aral'ı Avanak Avni ile bir tutmaktan farkı yok.

Recep İvedik karakteri, küçümseyenlerin aksine muhteşem bir yükselen değerler eleştirisi.
Recep İvedik yükselen değerlerin harika bir parodisi. Demokrasilerin vazgeçilmez ilkesi olan kuvvetler ayrılığının köküne kibrit suyu dökmeyi amaçlayan anayasa değişikliğini bir demokrasi abidesi gibi sunan referandum komedisinin özeti. Recep İvedik'i sandık başında görüyorum ve katılıyorum gülmekten.

Şahan Gökbakar toplumu çok iyi gözleyip analiz ederek yaratmış Recep İvedik karakterini. Lümpenin yükselişinin simgesi Recep İvedik. Vasatın iktidarını yıkan lümpen iktidarının harika parodisi.

Bir de "Şahan parayı bulunca şımardı" diyenler var. Şımarırsa şımarsın, beni ilgilendirmiyor. Bir insanın şımarması, başkalarına zarar vermedikçe başarısını gölgelememeli. Kaldı ki başarısını Şahan kadar mütevazı karşılayan, kazandığı servet ve şöhreti Şahan gibi hazmedebilen kaç kişi var Türkiye'de.

Şahan Gökbakar yarattığı Recep İvedik karakterinin aksine çok ağır başlı, entelektüel, zeki ve mütevazı bir sanatçı.

Recep İvedik'in başarısını popüler kültüre bağlayan, on yıl sonra kimsenin hatırlamadığı filmler olacağını söyleyenlere de katılmıyorum. Recep İvedik'in esamisinin on yıl sonra okunup okunmaması, Recep kültürünün devam etmesine bağlı. Lümpenin iktidarı devam ettiği sürece Recep İvedik de devam edecektir. Şahan'ın devamı ise başka bir şey. Şahan gerekirse başka başarılı karakterler de yaratabilecek yetenekte. Yaratması da şart değil ayrıca.

Yurtsan Atakan-Akşam