Abone Ol

Kayyum nedir? Kayyım ne iş yapar? Kayyum maaşları! Kayyum nasıl olunur?

Kayyum ne demektir? Kayyum kelime anlamı nedir? Cemaatin gazetesi olan Zaman Gazetesine kayyum atandı. Kayyumun görevi nedir? Ayrıntılar haberimizde.

Kayyum nedir? Kayyım ne iş yapar?

Peki Kayyum nedir, Kayyum kime denir? Kayyum kelimesinin kökeni nereden gelir? Ayrıntılar haberimizde.

Kayyum ne demektir, kime denir?
Hukuki anlamda; belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimselere kayyum denir. Kayyum da vasi gibi vesayet organlarından birisidir. Ancak vasi vesayet altındaki kimsenin hem kendisini gözetlemek, hem de mal varlığını yönetmek ve hukuki işlemlerde onu temsil etmek üzere atandığı halde, kayyum sadece belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için görevlendirilir.

Usülsüzlük yapılan özel kurumlara, şirketlere, devletin el koyduktan sonra atadığı yöneticiye kayyum denir? Kayyum'un görevi şirket ya da kuruluşu yönetmek, suç unsuru mahkeme kararı ile sabit olana kadar ya da suçlamalardan sözkonusu şirket ya da kuruluş aklanana kadar kurum ya da şirketi idare etmektir. Bu kapsamda her türlü kararı alarak uygulamak, yeni yönetim belirlemek, suçklamalara konu olan faaliyetler varsa bunları sonlandırmaktır.