Abone Ol

Kayyum'un işe aldığı gazeteciler de FETÖ'cü damgası yedi

Medyafaresi.com - FETÖ medyasına mahkeme tarafından kayyum atanmıştı. Kayyum bu gazete, ajans ve televizyonlarda bir çok gazeteciyi işe aldı. Ancak darbe girişimiyle tamamen kapatılan o kurumlarda çalışanlar da iki defa mağdur oldu.

Kayyum'un işe aldığı gazeteciler de FETÖ'cü damgası yedi

‘’CİHAN HABER AJANSI’’NIN ADI, KAYYUM EKİBİNİ DE YAKTI

Geçtiğimiz Mart ayında kayyuma devredilen Fetullahçı Terör Örgütüne(FETÖ)  ait Cihan Haber Ajansı, yeni yapılanmayla birlikte Kayyum heyeti öncülüğünde Ankara ve İstanbul’da sektördeki deneyimli ve genç yetenekli gazetecilerle yoluna devam etme kararı aldı. 3 ay yeni ekibiyle birlikte faaliyet gösteren ajans, geçtiğimiz günlerde mahkeme kararıyla kapatıldı. Kayyum yönetimindeki yeni ekip, işsiz kalmakla birlikte başlarına gelen olaylarla şoke oldu.

7 Mart’ta  İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, Zaman Gazetesi ile Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş’ye kayyum atanmasına karar verildi.

TMSF, KAYYUM EKİBİNİ NEDEN LİSTEYE EKLEDİ

Kayyum heyeti, mevcut personelin işine son verdikten sonra yerlerine yeni eleman alımına gitti ve sektördeki deneyimli gazetecilere çalışmaları için teklif götürdü. Teklifi kabul eden gazetecilerden Bank Asya’da hesap açtırmalarını istedi. Çünkü maaşlar buraya yatacaktı ve yeni işe girenler tereddüt etmeden hemen hesap açtırdı. Bu süreçte çalışanların TMSF’de olan Bank Asya’dan giden listede kayyum döneminde hesap açıldığı göz önüne alınmadı. Bu da akla FETÖ’nün algı operasyonunu getirdi.

15 TEMMUZ SONRASI GAZETE VE AJANS KAPATILDI

Kayyum yönetimindeki gazeteciler burada sadece 3 ay çalışabildi. Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı, 27 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK/668)” ile kapatıldı…

KAYYUM YÖNETİMİNDEKİ EKİP ‘’FETÖ’’ DAMGASI YEDİ

Kayyum çalışanları şoktaydı. FETÖ ile mücadele edilen bir süreçte devlet tarafından bir nevi ‘cezalandırılmış adeta fişlenmişlerdi! Maaş ve  kıdem tazminatlarını alamayan gazeteciler bir de basın kartı şoku yaşarken kötü bir haberle daha karşılaştı. Bu sefer de pasaport şoku yaşadılar.

‘’BANK ASYA’DA HESABIN VAR’’ DİYEREK GÖZALTINA ALINDI, PASAPORTUNA EL KONULDU

Ankara’da bir gazeteci havaalanında pasaport kontrolünden geçerken iki saat süreyle gözaltına alındı ve pasaportuna el konuldu. Gerekçe olarak da Bank Asya’da hesabının olması gösterildi. Yani fişlenmişti ve artık o da kara listedeydi.

Bu süreçte kimi gazeteciler ise basın kartları olduğu halde TBMM’ ye alınmadı.  Üstelik Basın Yayın Enformasyonuna basın kartı için başvuru yapan gazetecilerin de başvuruları iptal edilmekle kalmadı bundan sonraki basın kartı başvurularında neyle karşılaşacakları soru işaretine yol açtı.