Abone Ol

Kayıp Depremzede Çocuklar İçin Beyaz Arabayla Kaçırıldılar İddiası

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de beyaz araba iddiasından haberdar olduklarını belirtti

Kayıp Depremzede Çocuklar İçin Beyaz Arabayla Kaçırıldılar  İddiası

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aileler kayıp çocuklarına ulaşmaya çalışıyor. Cumhuriyet’in konuştuğu aileler ise beyaz bir otomobilin çocuklarını götürdüğünü ve bir daha ulaşamadıklarını söyledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de beyaz araba iddiasından haberdar olduklarını ancak teyit edemedikleri için işlem yapamadıklarını belirtti.

Adıyaman’da yaşayan Funda Öznacar, 12 yaşındaki yeğeni Hira Nur Tümsavaş’ın bir an önce bulunmasını istiyor. Öznacar, deprem olduğu andan itibaren yaşadıklarını ise şu ifadelerlerle anlatıyor:

“Hira Nur’un annesi, babası ve iki kız kardeşi Arzumkent Sitesi’nin enkazından çıkarıldı. Ancak Hira Nur’a ulaşamadık. Konuştuğumuz bir görevli, ‘Depremin ilk saatlerinde beyaz bir otomobile bindirilip götürüldü sağlıklı bir şekilde’ dedi. Bunu duyduğumuzdan beri tüm hastaneleri aradık, taradık ancak hiçbir sonuca varamadık. Söyleyen kişiyi de arıyoruz ancak ona da ulaşamadık. Adıyaman küçük bir yer. Bu araba kimdir nedir bilmiyoruz. Bize ulaşsın ve nereye götürüldüğünü söylesin. Sürekli birileri arıyor ancak hiçbir sonuca ulaşamıyoruz. DNA örneği de verdik, kimsesizler mezarlığından bakacaklar ancak bundan da bir sonuç alamadık. Ümidimizi kesmek üzereyiz.”

Yine Adıyaman’da yaşayan ve 3.5 yaşındaki oğlu Furkan Alp Alsan’a ulaşamayan baba Uğur Alsan da beyaz otomobil iddiasında bulundu.  Furkan’ın enkazdan sağ çıkarıldığını belirten Uğur Alsan, “Burada yaşayan insanlar sağ çıktığını görmüş. Fiziksel olarak da durumunun iyi olduğunu görmüşler. Hastaneye götürülmek üzere beyaz bir arabaya bindirilip götürüldüğünü söylediler. Çocuk hastanesine gönderildiğini öğrendik. Ancak ikinci depremden sonra hastaların başka yere gönderildiğini öğrendik. Biz de enkazdan çıkarılıp başka hastanelere götürüldüğümüz için çocuğumuzun başında duramadık. Tahliyeden sonra ne olduğunu bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.