Abone Ol

Katil kocayı yakalatan görüntü

İzmir’de eşini öldürmekle suçlanan Ahmet Polat, arabalı vapurun kamera kayıtları ile tutuklandı. Görüntülerde denize poşet atan zanlının cinayet silahını böyle yok ettiği sanılıyor.

Katil kocayı yakalatan görüntü

İzmir Şirinyer'de nisan ayında gayrimenkul alım satım işleri ile uğraşan Ahmet Polat, yaralama suçundan girdiği Menemen Cezaevi'nden izinli olarak çıktı. Polat akşamsaatlerinde eve gittiğinde kapıyı çalmasına rağmen kimse açmayınca çilingir çağırdığını, eve girdiğinde ise eşi Rüya Polat'ı (33) bıçaklanarak öldürülmüş halde bulduğunu öne sürmüştü.

Şüpheli ifadeleri ve hareketleri nedeniyle gözaltına alınan Polat, mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest kalmıştı. Daha sonra Polat, kalan birkaç haftalık cezasını tamamlamak için Menemen Kapalı Cezaevi'ne döndü. Ancak serbest kaldıktan birkaç gün sonra aynı suçtan tekrar hakkında işlem başlatıldı. Polat'ın, cinayet günü yani 9 Nisan'da gittiğini ileri sürdüğü yerlerde aslında hiç bulunmadığı belirlendi. Yine ifadesinde olay günü arabalı vapurla Karşıyaka'ya geçtiğini ve araçtan hiç inmediğini söyleyen şüphelinin bu tezini kamera görüntüleri çürüttü. Arabalı vapurun güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, zanlının saat 14.10 sıralarında araçtan indiğini ve elindeki poşeti denize attığını tespit etti. Polat'ın kayıp olan suç aleti bıçağı denize atmış olma ihtimali üzerine Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler arama yaptı. Ancak denizin dibinde çok fazla balçık olduğu için poşet içinde atıldığı ileri sürülen bıçağa ulaşılamadı. Kuvvetli delil olarak sayılan görüntülerden yola çıkan polis, hazırladığı dosya ile Polat'ın eşini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanmasını sağladı. Zanlının cinayeti sabah işlediği daha sonra arabalı vapura binip, bıçağı attığı, akşam saatlerinde ise eve tekrar dönüp, çilingir çağırdığı ve polisi aradığı değerlendiriliyor.

Sabah