Abone Ol

Kate Winslet: Işıl ışıl olmamın sebebi mutluluk

Dünyaca ünlü oyuncu Kate Winslet’ın yüzü her zaman parlak ve aydınlık. Winslet, bu görünümü güzelliğin birinci kuralı olarak kabul ediyor.

Kate Winslet: Işıl ışıl olmamın sebebi mutluluk

Kate Winslet özgüvenli, yakın arkadaşınız olmaya aday bir kadın. Bu yüzden de çok seviliyor. Lancome'un güzellik elçisi Winslet'la konuşurken onun kimseden farklı olmak gibi bir çabası olmadığını daha çok anlıyorsunuz…

Güzellik sırlarınız var mı?
Rahatlıkla söyleyebilirim ki güzellik adına sakladığım sırlarım yok fakat çok sağlıklı bir yaşam tarzım var. Sık sık açık havaya çıkıyorum, sağlıklı beslenmeyi seviyorum, bol su içiyorum. Bunlar iyi hissetmemde büyük rol oynuyor. Üç sene önce sigarayı bırakmam da cildimi ve hayatımı iyi yönde değiştirdi!
“Mutluluk güzelliğin en çekici hali” derler. Bu cümleye katılıyor musunuz?
Evet. Sadece, mutlu olmak pek kolay değil. Aileme, sağlığıma ve yapmaktan zevk aldığım bir mesleğe sahip olduğum için inanılmaz derecede şanslıyım. Bu tür şeyler beni her gün mutlu ediyor ve çevreme ışık saçmamı sağlıyor. Kutsanmış gibiyim…

Bir kadını güzel ve eşsiz yapan nedir?
Bunun net bir formülü olduğunu söyleyemem ama genel olarak cevap vermek gerekirse, özgüvenin eşsiz ve güzel olma noktasında çok büyük rol oynadığını düşünüyorum.
Mesleğiniz icabı canlandırdığınız karakterleri birbirinden çok farklı. Rollerinize karar verirken hangi unsurlara dikkat ediyorsunuz?
Kariyerimde birçok büyüleyici senaryo önüme geldiği için çok şanslıyım. Sanırım çok yönlü, eşsiz ve zorlayıcı rollerle karşılaştığımda içgüdüsel olarak senaryonun çekim alanına giriyorum. En çok keyif aldığım şey de bir rolden diğerine geçmek!

Rol yaparken ne hissediyorsunuz?
Bu his tarif edebileceğim bir şey değil. Neşe ve mutlak bir dehşetin karışımı diyebiliriz…

Canlandırdığınız karakterlerden hangisi hayatınızda büyük değişiklikler yarattı?
‘Heavenly Creatures'daki Juliet, ‘Titanic'ten Rose ve ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind'daki Clementine karakterleri.

Çalışmadığınız zamanlarda neler yapıyorsunuz?
Çalışmadığımda çocuklarımlayım ve set dışında tam zamanlı anneyim.

Önünüzde birkaç film çekimi nedeniyle yoğun bir sene var. Alan Rickman'ın ‘A Little Chaos' ve Neil Burger'in ‘Divergent' filmi. Bu yoğun çekim sürecini hayatınıza nasıl adapte ediyorsunuz?
İş ve özel hayatı bir arada yürütmek her zaman  zorlu bir yol. Sihirli bir formülü de ne yazık ki yok ve her film, harcanması gereken zamana ve yere göre farklı fedakarlıklar gerektiriyor.

Kariyerinizdeki en güzel an nedir?
‘Heavenly Creatures' filmi için teklif aldığım gün.

Mini güzellik anketi
Güzellik eğer ……….. olsaydı hangisi olurdu?
Bir renk: Mat mor.
Müzik: Solo piyano.
Yer: İngiltere'de Cornwall'un Güney Kıyısı.
Madde: Saten.
Meyve: Hindistan cevizi olurdu çünkü su herkese ve her şeye iyi gelir.
Duygu: Mutluluk tabii ki.


Kate Winslet'a dair gerçekler
– Çocukken kimin yerinde olmak isterdiniz?
Jodie Foster, Olivia Newton-John.

– Normal bir günü iyi bir güne ne çevirir?
Herkes uyanmadan önce duşumu almış, giyinmiş ve güne hazırsam bu, iyi bir gün oluyor!

– Düşünmek için en sevdiğiniz mekan neresi?
Trenler.

– Yaşam enerjisi bakımından sizi ne motive eder?
Kocam çünkü olağanüstü bir enerjisi var.

– Seyahat etmek istediğiniz bir yer var mı?
Norveç Fiyortları.

– Erkekte ve kadında hangi özellikleri çekici bulursunuz?
Erkekte kibrin olmamasını; kadında ise mizah anlayışını.

10 yıldır marka elçisi
Lancome markasının DNA'sının bir parçası gibi göründüğümün farkındayım. Açıkçası bu hiç hayal etmediğim bir şeydi! Benim için büyük bir onur olmasının yanında bu görev içsel gücüm ve özgüvenim için de çok büyük bir destek. Özellikle ‘Visionnaire'i gerçekten çok seviyorum. Sınırların ötesinde ve inanılmaz bir ürün. Cildi içeriden bir ampul yakmışcasına aydınlatıyor! ‘Eau Micellaire Douceur'a da bayılıyorum, saf ve çok yönlü bir temizleyici. Ve tabii ki, ‘Rénergie Yeux'…