Abone Ol

Kate Middleton'ın üstsüz fotoğrafını basan dergiye milyonluk dava

Cambridge Düşesi Kate, 2012 yılında Fransa'da paparaziler tarafından üstsüz çekilen fotoğrafları için açtığı davada, 1.5 milyon euro (3.8 milyon TL) tazminat istedi.

Kate Middleton'ın üstsüz fotoğrafını basan dergiye milyonluk dava

Prens William, eşinin fotoğraflarının basılmasının annesinin yaşadığına benzer bir taciz olduğunun altını çizdi.

Kraliyet çiftinin bizzat katılmadığı davada, avukatları Prens William’ın mahkemeye yönelik beyanını okudu. Prens, eşinin üstsüz fotoğraflarının yayınlanmasının “bilhassa şoke edici” olduğunu ifade etti. William bunu annesi Lady Diana’nın yaşadıklarına benzer bir taciz olarak gördüğünü belirtti.

Lady Diana 1997 yılında, Paris’te sevgilisi ile birlikte olduğu aracın paparazziler tarafından kovalanması sonucu yaşanan trafik kazasında yaşamını yitirmişti.
Kate Middleton’ın fotoğrafları 2012 yılında Fransız Closer dergisi tarafından basıldı. Kraliçe Elizabeth’in yeğenine ait özel bir şatonun terasında üstsüz güneşlenirken görüntülenen düşesin yanında Prens William vardı.

Sözcü'de yer alan habere göre Prens William zararın karşılanması için dergiden 1.5 milyon euro talebinde bulundu. Kate’in üstsüz fotoğraflarını mozaikleyerek basan Province gazetesinden de 42 bin euro talep edildi.

Mahkemenin önümüzdeki hafta karar vermesi bekleniyor.