Abone Ol

Katar trans aşkını anlatan Danimarkalı kız filmini yasakladı

Katar, cinsiyet değiştiren bir kızın yaşamını anlatan Danimarkalı kız filmini, gelen şikayetler üzerine sinemalardan çekti.

Katar trans aşkını anlatan Danimarkalı kız filmini yasakladı

Danimarkalı Kız, Tom Hooper'ın yönettiği ve senaryosu David Ebershoff'un ressam Lili Elbe ve Gerda Wegener'ın hayatından esinlenerek yazdığı aynı adlı kitabından uyarlanan 2015 yapımı İngiliz-Amerikan sözde biyografi filmi. Filmde geçen senenin Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü sahibi Eddie Redmayne bilinen ilk cinsiyet değiştirme ameliyatı geçiren Lili Elbe'yi oynarken Alicia Vikander, Gerda Wegener rolüyle Matthias Schoenaerts, Hans Axgil ve Ben Whishaw, Henrik rolüyle kadroda yer alıyor.

Film 72. Venedik Film Festivali'nde yarıştı ve 2015 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde Özel Gösterimle sahnelendin27 Kasım'da ABD'de sınırlı yayınla yayınlanırken 1 Ocak 2016'da Birleşik Krallık'ta gösterime girdi.

1920'li yıllarda Danimarka'da ünlü bir ressam olan Einar Wegener (Eddie Redmayne) erkek olarak dünyaya gelip Gerda Wegener (Alicia Vikander) ile bir erkek olarak evlense de kendisini kadın gibi hissetmektedir.

Kendisi gibi ressam olan eşi Gerda'ya bir gün kadın model olarak poz verdikten sonra karşı cinsten ikinci bir kişiliğe bürünmeye başlar. Bütün bu süreç, Wegener'in tarihte bilinen ilk cinsiyet değiştirme ameliyatlarından birinin objesi olmasına dek sürecek, ikilinin hem özel, hem de profesyonel hayatlarını geri dönülmez bir şekilde değiştirecektir.