Abone Ol

Karısının sevgilisiyle mesajlarını görünce...

Adana’da aşçı Eyyüp İpek’i, sevgilisi Cuma P.'ye öldürttüğü öne sürülen Ş.İ ile babası Alaattin Ö. hakkında 'azmettirme’ suçundan, Poyraz hakkında ise ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Karısının sevgilisiyle mesajlarını görünce...

Bursa’da aşçı olarak çalışan Eyyüp İpek (35), eşi Ş.İ. (24) ve 2 çocuğunu bir süre önce Adana’daki evine gönderdi. İddiaya göre, Adana’ya yerleşen Ş.İ. ile mahalleden arkadaşı Cuma P. (19) arasında gönül ilişkisi başladı. Ş.İ.'nin tekrar eşinin yanına döndüğü dönemde de bu ilişki devam etti.

Geçen Mayıs’ta genç kadın, maddi sorunları gerekçe göstererek eşi ve çocuklarını terk edip babası Alaattin Ö.'nün (49) Adana’daki evine döndü. Ş.İ.'nin babasının evine dönmesi üzerine her iki aile arasında gerginlikler yaşanmaya başladı. Baba Alaattin Ö. konuşmak için bir araya geldiği dünürü Yahya İpek’i, "Oğlunu gördüğüm yerde öldüreceğim. İki tane psikopat hazırladım onu öldürecekler" diye tehdit etti.

MESAJLARI GÖRDÜ

Eşi Ş.İ.'nin sosyal paylaşım sitesinde hesabına giren Eyyüp İpek, eşinin Cuma P. ile ilişkisi olduğunu gösterir mesajları fark edince kıskançlık krizine girdi. Geçen 1 Ağustos’ta çocuklarıyla birlikte Adana’ya gelen Eyyüp İpek, aile büyüklerinin araya girmesiyle eşi ile barıştı. Bunun üzerine Ş.İ. sevgilisine haber yollayarak, eşi ile barışmak durumunda kaldığını, öldürmesinin tek çare olduğunu söyledi. Gün içerisinde telefonda birbirlerini tehdit eden Eyyüp İpek ile Cuma P. akşam buluşmak üzere sözleşti. Gülbahçe Mahallesi Karasu Mevkii’nde buluşan Cuma P. Eyyüp İpek’i göğsünden bıçaklayarak öldürdü.

ŞANLIURFA’DA YAKALANDI
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, katil zanlısını Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde yakaladı. Poyraz, Ş.İ.'nin kendisini azmettirdiğini söyledi. Adana’da yakalanan kadın ile babası nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Ş.İ. tutuklanırken babası serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Cuma P. hakkında ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu, Şeyha İpek ile babası Alaattin Ö. hakkında ise ’azmettirme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.