Abone Ol

Karısını öldüren Recep İnçke'den pes dedirten sözler!

Kağıthane'de boşanma davası açan 25 yaşındaki eşi Nisa Ece İnçke'yi, silah sesi dışarıdan duyulmasın diye televizyonun sesini sonuna kadar açarak 4 kurşunla katleden 35 yaşındaki Recep İnçke'den pes dedirten sözler!

Karısını öldüren Recep İnçke'den pes dedirten sözler!

Eşini vahşice katleden İnçke mahkemeye sunduğu yazılı savunmasında ise “Keşke olayın olduğu gün ‘başka bir yere taşınalım’ dediğimde rahmetli, ‘ben biliyorum senin (g..ünün) korkusu abimler’ kelimesini hiç kullanmamış olsaydı. Benim de o an cinnet geçirmemiş olmama sebebiyet vermemiş olsaydı. Bir anlık sinirle gelmiş olduğum duruma istinaden tarafımdan işlenmiş bu olaydan dolayı varsa lehe olan hükümler uygulanarak hüküm kurulmasını saygılarımla arz ve talep ederim” dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ TALEP EDİLİYOR

İstanbul 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya "Tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan Recep İnçke ile Nisa Ece İnçke'nin annesi Caziye Ece, ağabeyleri Bedrettin Ece, Hasan Ece ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları katıldı.

“MEDAYAYA YANSIMASINI İSTEMİYORUM”

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Recep İnçke savunmasının medyaya yansımasını istemediğini belirterek, “Onurum, şerefim, gururum için yazdım size sunacağım. Sözlü savunma yapmayacağım. Savunmamın medyaya yansımasını istemiyorum” dedi. İnçke iki sayfalık yazılı savunmasını mahkeme sundu.

“MEDYAYA DA YANSIR, SOKAĞA DA YANSIR”

İnçke’nin sözlerine tepki gösteren mahkeme başkanı ise “Medyaya da yansır, sokağa da yansır. Bu yargılama açık, gizli yargılama değil” dedi.

“ASLİ GÖREVLERİNİ (YEMEK YAPMAK, ÇAY DEMLEMEK) YAPMADI”

Recep İnçke mahkemeye sunduğu 2 sayfalık yazılı savunmasında şunlara yer verdi: “Bu güne kadar kendimi savunmak için herhangi bir çaba göstermedim. Yaşamış olduğum psikolojik durum nedeniyle çok kötü bir durumdaydım. Bir takım insanlar gibi huzurunuzda yalan yanlış şeyler söyleyebilirdim. Ancak yaşanmış olan bu olaydan dolayı rahmetliye kötü söz söylemeyi, olmayan bir takım kelimelerin dünya iyisi bir insanın arkasından söylemeyi de kendime yakıştıramadım. Ben işten geldiğimde asli görevi olan bir takım işlerini yapmaması (yemek yapmak, çay demlemek, evin bakımı) ile bu konulardan dolayı aramızda bir takım anlaşmazlıklar çıkmıştır.

“ŞAKA MAKSATLI DALGA GEÇTİ”

Aramızda benden kaynaklı (cinsel sorunlar) kendisinin bazı durumları yaşayamaması asli unsur olup benimle şaka maksatlı da olsa dalga geçmişlikleri mevcuttur. Vahim olayın olduğu gün kendisi ile telefon ile görüşüp buluşarak 4-5 saat beraber gezdik. Geçen süre zarfında aramızda herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış ancak bazı hususlarda görüş ayrılıklarımız devam etmiştir. Rahmetliye kötü söz söylemeyi (beni aldattı), bir takım atıfları dünya iyisi bir insanın arkasından söylemeyi kendime yakıştıramadım. Bunların hepsi aslında yaşananların bir özeti olup o an ve o andan sonraki acılarımı hiçbir şekilde hafifletemez. Ne halde olduğum ne kadar pişman olduğum huzurunuzda tahminimce anlaşılmıştır.

“CİNNET GEÇİRMEME SEBEBİYET VERMEMİŞ OLSAYDI”

Keşke olayın olduğu gün ‘başka bir yere taşınalım’ dediğimde rahmetli, ‘ben biliyorum senin(gö.ünün) korkusu abimler’ kelimesini hiç kullanmamış olsaydı. Benim de o an cinnet geçirmemiş olmama sebebiyet vermemiş olsaydı. Huzurunuzda o insanı yetiştiren ailesinden özür dilemek istiyorum. Her ne kadar kabul edilecekse, Bir anlık sinirle gelmiş olduğum durum istinaden tarafımdan işlenmiş bu olaydan dolayı varsa lehe olan hükümler uygulanarak hüküm kurulmasını saygılarımla arz ve talep ederim.”

“ŞİDDET GÖRÜYORDU”

Nisa Ece İnçke'nin annesi Caziye Ece ise tercüman aracılığı ile verdiği ifadesinde, “Aralarında şiddetli geçimsizlik vardı. Kızım şiddetli geçimsizlik nedeniyle 4 defa evi terk edip benim yanıma geldi. Sanık tarafından devamlı şiddet görüyor, dayak yiyordu. En son evi terk edip yanıma geldiğinde yine şiddet görmüştü. Şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme Recep İnçke’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası Nisa Ece İnçke’nin ailesi avukatı ve KADEM üyesi olan avukatlar basın açıklaması yaptı.