Abone Ol

Kardan Anıtkabir Yapıp Mansur Yavaş'ı etkileyince...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Mehmet Şerif Karahan, Anıtkabir'e götüremediği kızına kardan Anıtkabir yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Hira'nın hayalini gerçekleştireceğini duyurdu.

Kardan Anıtkabir Yapıp Mansur Yavaş'ı etkileyince...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Mehmet Şerif Karahan, Anıtkabir'e götüremediği kızına kardan Anıtkabir ve Aslanlı Yol maketi yapmıştı. Karahan, gazetecilere, kızının uzun zamandır Anıtkabir'i görmek istediğini ancak salgın nedeniyle götüremediğini söylemişti.

Hira Karahan Anıtkabir'e giden kuzeninin bu anısını kendisiyle paylaştığını anlatarak, "Kuzenim Anıtkabir'de çektiği fotoğrafları gösterdi. Bundan çok etkilendim. Çok büyük aslan heykelleri vardı, Aslanlı Yol vardı. Ben de merak ettim. Babama söyledim. O da kardan Aslanlı Yol ve Anıtkabir maketi yaptı. Çok mutlu oldum. En büyük hayalim Anıtkabir'e gitmek ve orayı dolaşmak" ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Hira'nın hayalini gerçekleştireceğini duyurdu.

Yavaş, "Sevgili Mehmet, Bağımsızlığın, demokrasinin, adaletin önemini ve bir milletin verdiği mücadeleyi güzel kızımız Hira'ya, Milli Mücadelemizin kalbinde, Anıtkabir'de anlatmak isterim. Sizi ve değerli ailenizi ağırlamaktan onur duyarım." ifadelerini kullandı.