Abone Ol

Karayılan: Özerkliği kabul edin, yoksa ayrılırız!

Terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan "Demokratik özerkliği tümden reddeder ve bunu isteyenleri yok etmeye kalkışırlarsa biz de ayrılmayı düşünürüz" dedi.

Karayılan: Özerkliği kabul edin, yoksa ayrılırız!

Cizre, Silopi ve Sur'da hendek kazıp bariyer kuran teröristlere karşı operasyonlar sürerken terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan'dan açıklama geldi.

İKİ ŞART SIRALADI

Yeni Özgür Polita'nın sorularını yanıtlayan Karayılan, "Öcalan özgürleşmeden, Kürt özerkliği tanınmadan Türkiye’nin birliği ve savaşın durması artık mümkün olmadığını" söyledi.

Terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'lilerin “Devletin yerel yönetimini, yerel idari sistemini reddediyoruz. Kendi kendimizi yöneteceğiz, kendi kendimizin güvenliğini sağlayacağız’ dediğini belirten Karalayın "Burada TC devletine başkaldırma gibi bir durum yok. Burada bir hak talebi var" iddiasında bulundu.

TEHDİT ETTİ: AYRILMAYI DÜŞÜNÜRÜZ

'Demokratik Özerklik'i, Öcalan'ın geliştirdiğini söyleyen Karayılan "Bugün Kürt halkının daha değişik seçeneklere yönelme olanakları da vardır. Eğer onlar Demokratik Özerkliği tümden reddeder ve bunu isteyenleri yok etmeye kalkışırlarsa biz de ayrılmayı düşünürüz" dedi.

ORDU DAHA ÇOK ÜZERİMİZE GELİRSE

Karayılan, "Eğer orduyu daha fazla ileri sürerlerse ve katliam geliştirirlerse bu, ateşe körükle gitmektir; o zaman biz de yeni kararlara gideriz. Bu savaş çok daha yaygınlaşır, derinleşir ve sonuçta Türk devleti kaybeder" diye tehdit etti.