Abone Ol

Karar yazarı: Yargı mensupları neden en güvenilir Müge Anlı diye düşünüyordur

Karar yazarı Yıldıray Oğur, Taha Ün’ün kendisine edilen küfür yüzünden gözaltına alınmasından, Müge Anlı'nın en güvenilir yargı kurumu haline gelmesine kadar,güncel hukuk sistemi hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Karar yazarı: Yargı neden en güvenilir Müge Anlı diye düşünüyordur

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, adalet sisteminin güçlüleri koruduğu inancının çok yüksek olduğunu belirtti. Oğur, " Yargı mensupları Türkiye’de en güvenilir yargı kurumu neden Müge Anlı ile Tatlı Sert programı diye arada düşünüyordur" düşüncesini dile getirdi.

Oğur, Gelecek Partili Taha Ün'ün hakkında şikâyet dahi olmamasına rağmen yakalama kararı çıkarıldığını ve evinin arandığının altını çizerek, "Hukuk sistemimiz artık hakkında şikayetçi olunmayan birini bile bir soruşturmaya ekleyip hakkında yakalama ve ev arama kararı çıkarabiliyor, bileklerine kelepçe vurabiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk'a "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan ceza verilmesini de köşesine taşıyan Oğur, "Özellikle sol ve HDP çevrelerinde açıkçası tipine bakarak El Kaideci, IŞİD’çi damgası yemiş birinden bahsediyoruz.  Bu damga yüzünden neredeyse her iki yıl da bir tutuklanıyor, sonra delil yetersizliğinden tahliye ediliyor.  Terör örgütü yöneticiliğinden yargılanıp, aleyhine gösterilen tek bir şiddet eylemi, şiddet övgüsü, talimatı da yok.  Ama dün cezayı sade 'terör örgütü yöneticiliği'nden aldı. Tam olarak böyle, hangi terör örgütü olduğu karara yazılmamıştı bile. Yargının bir Cuma günkü performansı böyleydi." görüşünü savundu.

Yazının devamı için tıklayın