Abone Ol

Karar yazarı Hakan Albayrak: Yeni parti söylentisi paniğe yol açtı

Karar yazarı Hakan Albayrak, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 55 milletvekiliyle birlikte yeni parti kuracağı yönündeki iddiayı değerlendirdi. Albayrak, söz konusu iddianın paniğe yol açtığını iddia etti.

Karar yazarı Albayrak: Yeni parti söylentisi paniğe yol açtı

Hakan Albayrak, "Yeni parti söylentisinin yol açtığı panik" başlığıyla yayımlanan yazısında "Bazı eski AK Parti kurmaylarının ve AK Partili eski bakanların yeni bir siyasi parti hazırlığı içinde oldukları söyleniyor. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan isimlerinin öne çıktığı bu söylentiler kimine göre umut, kimine göre kaygı verici" ifadesini kullandı.

"AK Parti kökenli yeni bir parti kurulur mu kurulmaz mı, bilmem; Gül, Davutoğlu ve Babacan beraber hareket eder mi etmez mi, onu da bilmem; ama bunun söylentisi bile böylesine bir paniğe yol açabildiyse, iktidar çevreleri o mutasavver partiye epey şans tanıyor demektir" diyen Albayrak, sözlerini şöyle noktaladı:

— ‘Mevcut gücümüz alternatifsizliğe dayanıyor. Bir alternatif çıkarsa gücümüz tehlikeye girer' diye düşünüyor olmalılar.