Abone Ol

Karantinada büyük tehlike! Mafya yoksullara yemek dağıtıyor

Karantina günlerinde İtalya'da büyük tehlike. İtalya'da karantinadaki yoksul ailelere organize suç grupları yardım ediyor.

Karantinada büyük tehlike! Mafya yoksullara yemek dağıtıyor

Medyafaresi.com/Nilüfer Şensöz/Roma
Karantina günlerinde İtalya'da büyük tehlike. İtalya'da karantinadaki yoksul ailelere organize suç grupları yardım ediyor. İtalya, ekonomisi koronavirüsten ciddi yara alırken, mafya, karantinadaki yoksul ailelere ücretsiz yiyecek dağıtarak destek kazanıyor.

DEVLET ÜCRETSİZ GIDA PAKETİ DAĞITSIN

Devletin  makarna, su, un ve sütten oluşan ücretsiz gıda paketlerini dağıtmak için adım atması çağrısında bulunuluyor.

Koronavirüs tedbirleri en çok Campania, Calabria, Sicilya ve Puglia gibi en fakir güney bölgelerindeki yoksul aileleri etkiliyor.

Antimafya araştırmacısı ve Catanzaro savcılığı başkanı Nicola Gratteri, "Bir aydan fazla bir süredir mağazalar, kafeler, restoranlar ve barlar kapatıldı. Kayıtdışı ekonomide milyonlarca insan çalışıyor, bu da bir aydan fazla bir süre boyunca herhangi bir gelir elde etmedikleri ve işe ne zaman dönebilecekleri hakkında hiçbir fikirleri olmadığı anlamına geliyor. Hükümet insanları desteklemek için alışveriş kuponları çıkarıyor. Ancak bu yasal olarak çalışanlar için. Eğer devlet kayıtdışı çalışmış olan bu insanlara yardım etmek için yakında adım atmazsa, mafya hizmetlerini sunarak insanların yaşamları üzerinde kontrol sahibi olacak" uyarısını yapıyor.

3.3 MİLYON KAYITDIŞI VAR

İtalya'da kayıtdışı çalışan sayısının 3.3 milyon olduğu söyleniyor. Venedik merkezli küçük işletme birliği olan CGIA Mestre'nin son rakamlarına göre, bunlardan 1 milyondan fazlası güneyde yaşıyor.

HIRSIZLIKLAR VE BAKKALLARDAN ZOR KULLANARAK YEMEK ALMAK 

Polisin hırsızlıkları durdurmak için bazı bölgelerde süpermarketler devriye gezerken, küçük dükkan sahiplerine ücretsiz yiyecek vermeleri  için baskı yapıldığı yönünde haberler var.

50 EURO KREDİ İÇİN BANKA ÖNÜNDE KAVGA EDENLER

Sicilya'daki insanların hükümeti protesto eden videoları ya da 50 euro kredi için Bari'deki bankaların dışında kavga eden insanların görüntülerü sosyal medyada viral oluyor.

NAPOLİ'DE SUÇ ÖRGÜTÜ CAMORRA EVLERE GIDA YARDIMI DAĞITIYOR

Filmlere konu olan ünlü suç örgütü Camorra'ya bağlı erkekler,  Napoli'nin yoksul mahallerinde yoksulların evlerine gıda paketleri dağıtıyor. Sulh yargıcıları, bölge sakinlerine yiyecek dağıtırken sorgulanan bir grup insana karşı soruşturma başlattı bile.

İtalya'nın güneyinde patronlar, kendilerini ilk başta karşılığında hiçbir şey istemeden, kendilerini genellikle hayırseverler ve yerel güç komisyoncuları olarak sunuyorlar.

Antimafya araştırmacısı ve Catanzaro savcılığı başkanı Nicola Gratteri, "Patronlar, yönetebilmek için topraklarındaki insanlarla ilgilenmeleri gerektiğini çok iyi biliyorlar. Ve bunu durumu kendi yararlarına kullanarak yaparlar. İnsanların gözünde, ücretsiz yiyecek sunan kapıyı çalan bir patron bir kahramandır. Ve patron daha sonra gerektiğinde bu ailelerin desteğine güvenebileceğini biliyor, örneğin, mafya, seçim için suç çıkarlarını ilerletecek bir politikacıyı desteklediğinde. "

"Meksikalı narko El Chapo'ya ne olduğunu düşünün," diyen Gratteri, "Tonlarca kokain ticareti yaptı ve yüzlerce insanın öldürülmesine neden oldu, ancak memleketinde yardımseverliği ile tanınıyordu, çünkü insanlar ailelere ilaç verdiğini veya yollar yaptığını söyledi. Burada da aynı şey oluyor. " diye konuşuyor. (Medyafaresi.com/Nilüfer Şensöz)