Abone Ol

Karamollaoğlu'ndan bedelli askerlik açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, bedelli askerlik konusunda, "Askerlik çağına gelmiş her erkek en az 1 ay temel eğitimden geçmeli. Bedelli askerlik yapılabilir fakat zengin olan bedelli yapsın, imkanı olmayan askerlik yapsın gibi bir sisteme karşıyım" dedi.

Karamollaoğlu'ndan bedelli askerlik açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’nun açıklamaları şöyle;

Kürt raporu ile ilgili konuya değinen Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu, “Yok demek sorunun olmadığı anlamına gelmiyor. Onlara söz vermiştik, bu konuyla ilgili görüşlerimizi Diyarbakır’da açıklayacağız demiştik” dedi.

Ekonomik vaatlerini de sıralayan Karamollaoğlu, “Türkiye’deki kutuplaşmayı en önemli sorunu görüyoruz. Ekonomiden önce adalet reformu ve güçler ayrılığını önemsiyoruz. Dış politikada etkili olmak istiyorsanız ekonominiz iyi durumda olmalı. Sattığınız aldığınızdan fazla olmalı. Ülkedeki büyümeyi obezite hastalığına benzetiyorum. Biz şu anda milli gelirin içine borcu da katıyoruz. Ekonomi dediğimiz güçlenerek kalkınmak, bizim ekonomik kalkınma modelimiz olması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu sözlerine şöyle devam etti;

“EĞİTİM SINAV DEMEK DEĞİLDİR”

Karamollaoğlu, “Eğitim çok fazla tekrar ediliyor. Eğitimin daha verimli yapılmasını düşünüyoruz. Eğitim bina demek değil, eğitim akıllı tahta, tablet demek değil, eğitim demek sınav demek değildir. Makine mühendisi olacak eli yağa hiç bulaşmamış. Staj ciddi bir konu olarak ele alınmalı ve fabrikalardan istenmeli. Vasfı olmayan insan yetiştiriyoruz. Ellerinde diploma ne yapacaklarını bilmiyorlar” şeklinde konuştu.

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ VAADİ

Daha adil bir sistemin olması gerektiğini vurgulayan Karamollaoğlu şu anki haliyle başkanlık sistemini desteklemediklerini belirterek, “Tamamen denetlenebilir bir sistem değil. Meclis sisteminin eksikleri tamamlandıktan sonra çok daha iyi bir sistem olduğu kanaatindeyiz” dedi.

Karamollaoğlu söszlerini şu şekilde sürdürdü, “Geçmişte çok farklı görüşlere sahip olan partiler ittifak yaptılar. Biz CHP ile koalisyon kurduk. İttifak değil koalisyon. Çok büyük başarılara imza atıldı. Kapatılan İmam Hatipler açıldı, hac yolu açıldı. Ağır sanayi hamlesi yapıldı. En önemlisi Kıbrıs Zaferi kazanıldı. Koalisyon yapmamış olanlar ‘efendim bu çok zarar getiriyor’ diyorlar. Denedin mi? Biz kendisini tüm makamların üstünde gören bir başkanlık sistemine karşıyız. Her türlü denetlenebilir bir sistem getirilmeli. Tamamen bağımsız bir yargı ve güçlü bir meclisle biz şu anki sistemi destekleyebilirz. Fakat bugün bu sistem yanlış bir metot. Bugün gelen yönetim iyi bile olsa yarın gelen kim olacak?”

SELAHATTİN DEMİRTAŞ’IN DURUMU

Saadet Partisi lideri, “Bir insan hüküm giymemiş ve cumhurbaşkanı adayı olabilecek vasıflara haizse o insanın adaylık süresince tutuklu halde olması kanaatime göre isabetli değildir. Hükümlüymüş gibi mütaale etmek doğru değil” dedi.

“HERKES ASKERİ TEMEL EĞİTİMDEN GEÇMELİ”

Bedelli askerlik konusuna da değinen Saadet Partisi Lideri “Askerlik çağına gelmiş her erkek en az 1 ay temel eğitimden geçmeli. Bedelli askerlik yapılabilir fakat zengin olan bedelli yapsın, imkanı olmayan askerlik yapsın gibi bir sisteme karşıyım. Temel eğitim aldıktan sonra bedelli olabilir fakat bu cüzi bir miktar olmalı. Çünkü işini kurmuş bir gencin askere çağırılması kurduğu tüm sistemin çökmesi anlamına gelir. Bu sebeple 1 ay da olsa kesinlikle temel eğitim verilmeli, sonrası görüşülebilir” şeklinde konuştu.