Abone Ol

Karamollaoğlu Cumhuriyet ve Birgün'ün o manşetine çok kızdı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, vefat eden Mehmed Şevket Eygi hakkında "gerici yazar öldü" diye haber yapan gazetelere tepki gösterdi.

Karamollaoğlu Cumhuriyet ve Birgün'ün o manşetine çok kızdı

Karamollaoğlu, hafta sonu 86 yaşında hayatını kaybeden yazar Mehmed Şevket Eygi'yi andı. Karamollaoğlu, Mehmed Şevket Eygi hakkında "gerici yazar öldü" diye haber yapan gazetelere tepki göstererek, "Edep ve insanlığa sığmayan bir habercilik anlayışıdır" dedi.

"ÇOK ACI BİR ŞEKİLDE SÖYLEMEK İSTİYORUM Kİ..."

Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete'de yer alan habere göre, Karamollaoğlu'nun yaptığı açıklama şu şekilde:

"Her noktada belki aynı görüşleri benimsemiyorduk ama kendisini, birikimi, hakikatı arayan tavrıyla zihinlerimizde yer bırakan bir isim olarak hatırlıyoruz. Kendisi münevver ve edep sahibi adeta Osmanlı'dan cumhuriyete miras kalan bir hazine gibi kıymetli bir şahssiyetti. Cenazesine katılmak ve son vazifemizi yapmak nasip oldu. Fakat üzülerek belirtmek istiyorum ki birtakım medya kuruluşları sayın Mehmed Şevket Eygi Bey'e atıfta bulunurken pekte hoş olmayan ifadeler kullandılar. Haber başlıklarında 'gerici yazar öldü' ifadeleri edep ve insanlığa sığmayan bir habercilik anlayışı olarak görülmektedir.

Çok acı bir şekilde söylemek istiyorum ki; bu tavır havuz medyasının bir farklı versiyonudur. Fikirleri farklı gözükse de bunlar 'aynı yolun yolcularıdır' gibi geliyor. Bu ülkeyi kutuplaştırma ve kamplaştırma görevini ifa etmektedirler kaanati bizde doğuyor. Hangi inanca sahip olursa olsun, hangi fikre sahip olursa olsun ama asla insani dğerlerimizi kaybetmemeliyiz.

Merhum Mehmed Şevket Eygi Bey'e Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum bir kez daha. Sağcı - solcu, laik - dindar, Türk - Kürt demeden beraber yaşamak kültürüne sahip olduğumuz bir Türkiye'nin oluşmasını temenni ediyorum."