Abone Ol

Kara Harp Okulu tarihinin ilk başörtülü öğrencisi

Kara Harp Okulu tarihinin ilk başörtülü öğrencisi dikkatleri üzerine çekti.

Kara Harp Okulu tarihinin ilk başörtülü öğrencisi

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Kara Harp Okulu 2017-2018 Yılı Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Kara Harp Okulu tarihinin ilk başörtülü öğrencisi de ilgi odağı oldu.

Yeni eğitim ve öğretim yılının Harbiyelilere, Kara Harp Okuluna, millete ve ülkeye hayırlı olmasını temennisinde bulunan Canikli, "Sevgili Harbiyeliler, üzerinizdeki üniformayı taşımak ağır bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu her zaman üzerinizde hissedin. Bu sorumluluk milletimize karşı olan bir sorumluluktur. Bu sorumluluk 'Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz.' diyen ecdadımıza karşı bir sorumluluktur." diye konuştu.

Dünyanın en kıymetli coğrafyasında, atalardan yadigar kalan kutlu vatanın korunması için icabında her türlü bedeli ödemeye hazır olunmasının önemine değinen Canikli, Kara Harp Okulunun 2 bin 200 Harbiyeli ve farklı ülkelerden 310 misafir askeri personeliyle yeni eğitim ve öğretim yılına başladığını belirtti.

Bakan Canikli, Kara Harp Okulunun kuruluşundan bugüne devletin ve milletin en önemli kurumları arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Bu yılki müracaatlarda sivil okullardan on binlerce adayın başvurusu, halkımızın Kara Harp Okuluna, askerliğe olan sevgisini ve desteğini bir kez daha göstermiştir. Bu, Kurtuluş Savaşımızdaki en büyük gücümüz olan ordu-millet dayanışmasının her geçen yıl daha da güçlenerek devam ettiğinin bir göstergesidir." ifadesini kullandı.

KARA HARP OKULU'NDA İLK BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİ

Kara Harp Okulu’ndaki Törende Milli Savunma Bakanlığı’nın kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) başörtü serbestisinin ardından Kara Harp Okulu tarihinde ilk kez bir başörtülü öğrenci de yeni eğitim öğretim yılına başladı. Daha önce Hava Harp Okulu’na Merve Gürbüz adlı bir öğrenci de başörtülü kabul edilmişti.