Abone Ol

Kapalıçarşı'ya yeni isimler girecek! Kim o oyuncular?

ATV'de yayınlanan ve erkenden sezon finali yapan Kapalıçarşı'ya yeni isimler girecek.

Kapalıçarşı'ya yeni isimler girecek! Kim o oyuncular?

Hem yazıp hem oynadığı Başka Dilde Aşk'taki oyunculuğu ile önemli başarılara imza atan Mert Fırat'ı televizyon izleyicisi Kapalıçarşı'da Arda rolünde izliyor.
Gelecek dönem için oldukça umutlu konuşan oyuncu, "Dizi yeni dönemde de devam edecek. Hatta kadrosuna yeni isimleri katarak." diyor.

Başka Dilde Aşk, Binbir Gece ve Yersiz Yurtsuz gibi pek çok dizi ve filmden tanıdığımız Mert Fırat, Kapalıçarşı'da Arda rolüyle çıkıyor izleyici karşısına.
Drama eğitimi aldığı Kadir Has Üniversitesi'nin bir etkinliğinde görüştüğümüz Fırat ile Kapalıçarşı'nın geleceğini, dizilerdeki kaliteyi ve yeni sinema projesini konuştuk.
Kapalıçarşı'nın gelecek sezon devam edip etmeyeceği ile ilgili sorumuza, dizinin hayranlarını mutlu edecek cevap geldi:
"Kapalıçarşı devam edecek. Ayrılan kimse yok. Hatta kadroya yeni isimlerin de dahil olma ihtimali var." Dizi devam edeceği için gelen tekliflerini geri çeviren Fırat, 'Kapalıçarşı'daki samimiyete getiriyor sözü:
"İzleyici bizi samimi buluyor. Herkes kendinden bir şeyler buluyor. O yüzden de gelecek dönemden daha iyi olacağımızı düşünüyorum." Sadece seyirci izlerken mutlu olmuyor diziyi. Gerek senaryosuyla, gerek oyuncu kadrosuyla Kapalıçarşı'da olmak Mert Fırat'ı fazlasıyla mutlu ediyor. Bunu, konuşurkenki ruh halinden ve mimiklerinden anlamak mümkün.

Kapalıçarşı'nın başarısını konuşurken söz dönüp dolaşıp dizilerdeki kaliteye geliyor. İzleyicinin sevmediği projelerin ekrana veda etmesini, seyirci kalitesinin yükselmesine bağlayan Fırat'ı bakın ne mutlu etmiş:
"İzleyici artık ne anlatılmak istendiğine, hikâyeye bakıyor. Bir diziyi ya da filmi beğenmeyebiliyor. O işler de zaten uzun soluklu olmuyor. Artık seyirciye güvenmek gerekiyor. Seyirci sinyal vermeye başladı. Samimiyet testi yapıyorlar diziler arasında. İnanmadığı diziyi, filmi izlemiyor. Bu da zaten reytinglere yansıyor. Ne olursa olsun seyircinin kaliteyi algıladığı bir dönemdeyiz. Bu anlamda mutluyum."

'Seyirci yorulmak istemez, kafa yormaz..' gibi Türk dizi mantığının yerle bir olduğu bir dönemden geçiyoruz. Farklı kurgusuyla izleyiciyi ekrana çeken Ezel, iyi bir örnek. Biz de Fırat'a Ezel'i soruyoruz. Her ne kadar bildik bir hikâye olduğunu söylese de hakkını veriyor:
"Ezel, seyircinin algısını geliştiriyor. Kurgusal tekniklerle seyirciyi ekrana çekiyor. Eskiden böyle teknikler kullanıldığında seyirci bunu anlamaz, denirdi. Şimdi bunu takip ediyor insanlar.

Yusuf Bülbül / Zaman