Abone Ol

Kanye West Dilinin Cezasını Çekti Milyarderlikten Oldu

Son haftalarda siyahlarla ve Yahudilerle ilgili tepki çeken yorumlar yapan rapçi Kanye West, yetenek temsilcisi şirketini, büyük markalarla olan iş birliklerini kaybetti.

Kanye West Dilinin Cezasını Çekti Milyarderlikten Oldu

Spor markası Adidas’ın West’le 250 milyon Euro değerindeki anlaşmasını bitirmesi sonucu, West milyarder statüsünü kaybetti.

The Guardian’da yer alan habere göre, yasal olarak adını Ye olarak değiştiren rapçi Kanye West, son haftalarda yaptığı siyah karşıtı ve anti Semitik yorumların karşılığında çevresini ve işbirliklerin kaybediyor.

Daha önce de siyahlarla ilgili tartışmalı ifadeleri olan West, geçen ay katıldığı bir partide “Beyaz Yaşamlar Değerlidir” yazan bir tişört giyerek tepki çekmişti. West daha sonra 2020’de polisin boynuna diziyle bastırması sonucu hayatını kaybeden siyah vatandaş George Floyd’un polis şiddetiyle ölmediğini iddia etmişti. Floyd’un ailesi West’e dava açmıştı.

West’in son zamanlardak tepki çeken söylemlerinin ardından milyonlarca dolarlık anlaşmalarının bulunduğu Adidas, Balenciaga gibi markalar teker teker rapçiyle işbirliğini sonlandırdı.