Abone Ol

Kanuni Tablosunu İstanbul'a Hediye Eden Gizemli Kişi Merak Ediliyor

İmamoğlu paylaşımında, "Evine Dönüyor! Mart ayında İngiltere’deki müzayedede rekor fiyata satılan Kanuni Sultan Süleyman portresi eser alıcısı tarafından İBB’ye bağışlanmıştır.

Kanuni Tablosunu İstanbul'a Hediye Eden Gizemli Kişi Merak Ediliyor

Kanuni Tablosunu İstanbul'a Hediye Eden Gizemli Kişi Merak Ediliyor - Resim: 1

26 AĞUSTOS'TA DA FATİH DÖNMÜŞTÜ

Fatih sultan Mehmet portresi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile Londra’daki dünyaca ünlü Christie’s Müzayede Evi tarafından 25 Haziran günü düzenlenen açık arttırmada satındı.

Kanuni Tablosunu İstanbul'a Hediye Eden Gizemli Kişi Merak Ediliyor - Resim: 2

20 Ağustos gecesi Londra'dan İstanbul'a ulaşan tablonun 21 Ağustos'ta başlayan gümrük işlemleri 26 Ağustos'ta tamamlandı ve özel bir kargo firması tarafından İBB'nin Saraçhane'deki Başkanlık binasına ulaştırıldı.

Tablo, İBB Saraçhane Yerleşkesi giriş katındaki hazırlanan özel sergi ve depo alanına konuldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Tablo yuvasına döndü aslında. Bizim için gurur verici. Şimdi biraz kendisi için hazırlanan özel bölümde dinlenmesi gerekiyor.

İnşallah Cuma günü, Cuma namazından önce ya da sonra bir planlama yapacağız. Burada basınla paylaşacağız görüntülerini. Yine Saraçhane'de halkın evinde, İstanbullu ile beraber buluşturacağız en yakın zamanda. Çalışmalarımız sürüyor. En tertipli en düzenli şekilde İstanbul halkı ve tüm Türkiye ile bu güzel eseri paylaşmak için heyecanlanıyoruz” diye konuştu.