Abone Ol

Kamu İşçilerinin 2021-2022 Zam Oranları Belli Oldu

2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imzalandı ve sayısız kamu işçisinin 2021 - 2022 yılı zam oranları belirlendi.

Kamu İşçilerinin 2021-2022 Zam Oranları Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında gerçekleştirilen görüşmeler sonunda anlaşma sağlandı ve kamu işçilerinin zam oranı netleşti. Ardından imza töreni yapıldı. Buna göre, kamudaki işçilerin taban ücretinin 4 bin 100 liraya yükseltildiği belirtildi. İşte, zam oranları...

KAMU İŞÇİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, kamudaki işçilerin taban ücretinin 4 bin 100 liraya yükseltildiğini belirtti. Ücretlere 2021-2022'nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapıldığını da ekledi. Ayrıca taşerondan kadroya geçenlerin ikramiyeleri birinci yıl için 30 güne, ikinci yıl için 40 güne çıkartıldı.

Bakan Bilgin açıklamalarında, ''En düşük ücrete 500 lira düzeltme yaptık. Bunu çok önemli buluyorum. Seyyanen yapılan en yüksek zam olduğunun altını çizmek isterim. Toplam işçilerimizle yaptığımız pazarlık sonucundan da bu rakam etkilenecek. Yüzde 34.62 oranında en düşük ücretli işçilerimiz toplu sözleşmede istifade etmiştir. İlk 6 ay için 12, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam artı enflasyon zammı yapıldı. Tüm işçilere yansıyan oran yüzde 27.10 oldu. Kamudaki işçilerin taban ücreti 4 bin 100 liraya yükseltildi. Oldukça ciddi bir artıştır. Kamuya bir maliyeti vardır. Bu maliyeti dikkate alan bir yaklaşımı Türk ekonomisi imkanları içerisinde gerçekleştirmiş oluyoruz. Bütün bu ücret artış oranları sosyal haklara ve yardımlara yansıdı." ifadelerini kullandı.

Bilgin, "Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bu sözleşme, Türkiye'nin toplumsal barışına hizmet verecek bir sözleşmedir" dedi. Ardından Türk-İş Genel Merkezi'nde imza töreni düzenlendi.