Abone Ol

Kamu Bankalarında Deprem: Güreşçi Hamza Yerlikaya Vakıfbank'tan Ayrıldı

Kamu bankalarında üst kademede bir dizi değişiklik yapıldı. TBB Başkanı görevinden ayrıldı. Haziran 2020’de Vakıfbank Yönetim Kurulu’na atanan güreşçi Hamza Yerlikaya da görevini bıraktı.

Kamu Bankalarında Deprem: Güreşçi Hamza Yerlikaya Vakıfbank'tan Ayrıldı

Kamu bankalarının yönetim kurulları toplanırken dikkat çekici değişiklikler yapıldı. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın görevini devrederken Vakıfbank ve Halkbank’ta da değişiklikler yapıldığı iddiası gündemde. Güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu’ndan ayrıldığı öne sürülüyor.

TBB’DEN AÇIKLAMA

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Hüseyin Aydın'ın Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini devretmesi dolayısıyla, TBB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin de tamamlandığını bildirdi.

Birlikten yapılan açıklamada, Hüseyin Aydın'ın, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini 26 Mart'ta devrettiği, bu kapsamda TBB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin de tamamlandığı aktarıldı.

TBB Statüsü'ne göre yönetim kurulu başkanının, yönetim kurulu üyesi genel müdürler arasından ismen seçildiği vurgulanan açıklamada, "Birlik Başkanlığını 20 Nisan 2011'den itibaren sürdüren Hüseyin Aydın'a Türkiye ekonomisine, bankacılık sektörüne ve Birlik çalışmalarına sağladığı değerli katkılar; zor dönemlerde Birliği temsil ederken gösterdiği kapsayıcı, yapıcı, özverili, iletişime açık, çözüm odaklı yaklaşımı nedeniyle teşekkür eder, esenlikler dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Hüseyin Aydın, Temmuz 2011'den bu yana Ziraat Bankası'nın Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Aydın’ın yerine bankanın Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar’ın gelebileceği ifade ediliyor.

VAKIFBANK VE HALKBANK’TA REVİZYON

Öte yandan Bloomberg’de yer alan habere göre, Vakıfbank'ta ise hiçbir bankacılık tecrübesi olmadan bu göreve getirilmesi uzun süre konuşulan Hamza Yerlikaya, Yönetim Kurulu görevinden ayrıldı. Yerlikaya, Haziran 2020’de bu göreve atanmıştı. Böylece, bir yıl dolmadan görevinden ayrılmış oldu.

Hamza Yerlikaya’nın yerine Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Saydam getirildi.

Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aksu ise bağımsız üye seçildi.

HALKBANK’TA ALKİN GİTTİ

Ekotürk TV Haber Koordinatörü Ali Çağatay, Halbank’ta da Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Kerem Alkin’in üyeliğinin sonlandırıldığını söyledi.

Aynı zamanda Sabah yazarı olan Alkin, geçen aylarda büyükelçi olarak Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) Daimi Temsilciliği’ne atanmıştı. Alkin aynı zamanda Varlık Fonu’nun eski yöneticilerinden ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’nin öğretim üyelerinden.