Abone Ol

Kamer Genç'ten unutulmaz Atatürk konuşması!

CHP Tunceli eski milletvekili Kamer Genç, Atatürk ilkelerine bağlılığını birçok konuşmasında dile getirmişti.

Kamer Genç'ten unutulmaz Atatürk konuşması!

O gün TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplanmıştı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, gündemdışı konuşmalara geçilmeden önce yerinden kalkarak, geçen haftaki ifadelerini düzeltmek için söz istedi.

Genç, mevzuattan "sakat", "çürük" ve "özürlü" ibarelerin çıkarılmasını öngören düzenlemenin görüşmelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e soru sorduğunu belirterek, "Geçen hafta Fatma Hanım'a soru sordum. Bakanlığın oturduğu binayı hangi holdingten kaça kiraladığını sordum?" dedi.

Genç'in, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle hazırlanan dergiye işaret etmesi üzerine AK Parti'li milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın kürsüye yürümesine, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce engel oldu. AK Parti'lilerin "özür dile" diye bağırmaları üzerine Akşener, birleşime ara verdi.

Arada Akşener, grup başkanvekilleri ile görüştü. Bu sırada TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, AK Parti sıralarına giderek kendileriyle konuştu.

Aradan sonra Akşener birleşimi açarken Genç, yerinden kalkarak söz istedi. Akşener, Genç'e söz verirken, "Düzeltmek için geliyorsunuz. Lütfen sözlerinizi düzeltin" dedi.

İkinci kez kürsüye çıktı

Genç, kürsüye gelerek, geçen hafta yaptığı konuşmada Şahin'e soru sorduğunu belirterek, "18 Mart Çanakkale Zaferi için Çanakkale'ye gittim. Fatma Şahin bir dergi hazırlamış ve önsüzünde 'Çanakkale Zaferi'ni kıymetli komutanlar kazanmıştır' diyor. Çanakkale Zaferi'ni kazanan yüce Atatürk'tür. Yüce Atatürk lafını niye ağzınıza almıyorsunuz? O yüce Atatürk olmasaydı siz hangi devletin vatandaşı olurdunuz? Bu Atatürk'e neden bu kadar düşman gözüyle bakıyorsunuz?

Tarihi bir gerçeği de ifade ettim; eğer Atatürk İstiklal Savaşı'nı kazanmasaydı, Cumhuriyet'i kurmasaydı, kadınlara hakları tanımasaydı siz başka devletin vatandaşı olurdunuz. Gaziantep'i Fransızlar işgal etmişti. Fransız vatandaşı olurdunuz. Osmanlı devletindeki bir gerçeğe işaret ettim; orada fesli bir erkek önde gidiyor, 4 kara çarşaflı kadın arkasında. Şahin bakanlığıyla ilgili yönetmeliklerde Türk ve Atatürk ifadelerini çıkarmış. Bu ne demek; Atatürk'e yönelik özel bir kin..." diye konuştu.