Abone Ol

Kalp cerrahı DeBakey 97 yaşında göreve döndü, bypass olan Oflu tatile çıktı!!!

Hürriyet'in manşetinde iki ilginç haber yer aldı. Biri 97 yaşında göreve dönen ünlü kalp cerrahı Dr. Micheal DeBakey, diğeri geçirdiği By- Pass nedeniyle cezaya mola veren Oflu İsmail'!

Kalp cerrahı DeBakey 97 yaşında göreve döndü, bypass olan Oflu tatile...

İtalya'da 19 yıl hapis yattıktan sonra Türkiye'ye iade edilen "Oflu İsmail" lakaplı İsmail Hacısüleymanoğlu'na geçirdiği by-pass ameliyatı nedeniyle, cezaevi ve hastane dışında geçirmek üzere 3 ay izin verildi.

OFLU İsmail olarak bilinen İsmail Hacısüleymanoğlu, İtalya'da 19 yıl cezaevinde kesintisiz kaldı. 8 ay önce Türkiye'ye iade edilen ve Kartal Cezaevi'ne konulan Hacısüleymaoğlu, burada sadece 29 gün kaldı. 12 Haziran'da, üç kalp damarında ciddi kritik darlık teşhisiyle Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Hacısüleymanoğlu, 18 Ekim'de by-pass ameliyatı geçirdi. Başkanlığını Prof.Dr. Cevat Yakut'un yaptığı 8 kişiden oluşan sağlık kurulu, halen hastanede yatan Hacısüleymanoğlu için "3 ay süre ile infazın tehiri ile tutukluluk halinin kaldırılarak hastane ve hapishane şartları dışında istirahat etmesi ve istirahat sonrası kontrolü uygundur" yönünde karar verdi. Karar onanmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Karar onaylanırsa İsmail Hacısüleymanoğlu, İstanbul'da ilk defa hükümlü bir kalp hastasına verilen raporla, 3 ay süre ile de olsa serbest bırakılacak. Dündar Kılıç'ın eniştesi İsmail Hacısüleymanoğlu, 1977'de Hollanda'da Helena adlı gemide yakalanan 3.7 ton esrarın sahibi olduğu iddiasıyla adını duyurdu.

KAÇIRTAN YANLIŞ

1979'da Semiramis Gazinosu'nda, silahını masaya koyup, Esengül'ün söylediği şarkıyı yarıda keserek 'Taht Kurmuşsun Kalbime' şarkısını söylemesini istedi. Müdahale eden gazino sahibi Akbulut Karaoğlu ve şef garsonu öldürdü. Yurt dışına kaçan Hacısüleymanoğlu, 1980'li yıllarda vatandaşlıktan çıkarıldı. 1985'te Londra'daki evine yapılan baskında, Ali Osman Gürekal adına çıkarılmış sahte kimlik ve bir tabancayla yakalandı, İngiltere, gerçek kimliğini öğrenebilmek için parmak izini Türkiye'ye gönderdi. Ankara'nın gönderdiği parmak izi İsmail Hacısüleymanoğlu'nun parmak iziyle uyuşmadı. Bu hata üzerine İsmail Hacısüleymanoğlu, serbest kaldı. Aynı gün Ankara, yaptığı yanlışlığı anlayıp ikinci parmak izini Londra'ya geçti. Ama İsmail Hacısüleymanoğlu, çoktan Hollanda'ya kaçmıştı.

TAHLİYE 2010'DA

Hacısüleymanoğlu'nun dosyası, cezaevinde kalacağı sürenin hesaplanması için İnfaz Savcılığı tarafından incelemeye alındı. Dava karara bağlandıktan sonra çıkan af yasası ile Yeni Türk Ceza Kanunu'ndaki değişiklikleri değerlendiren savcılık, Hacısüleymanoğlu'nun 4 yıl 4 ay 26 gün hapis yatacağına karar verdi. Hacısüleymanoğlu, 5 Ekim 2010 tarihinde cezaevinden tahliye edilecek.

KELEPÇEYLE TEDAVİ

Hacısüleymanoğlu'nun yatağa kelepçeli tedavi gördüğünü anlatan avukatı Ali Rıza Dizdar, "65 yaşındaki müvekkilimin 4 damarı değişti. Astımı var. Ameliyattan sonra 1 ay yoğun bakımda yattı. Kapısında 4 jandarma bekliyor. Yatağına kelepçeli. Doktorlar izin vermezse duruşmalara gidemiyor. Siz bu şartlarda tedavi görmek ister misiniz?" dedi.