Abone Ol

Kalite ve hijyenin buluştuğu adres: SİY

Siy kuaför ve Güzellik salonu sahibi Serpil Osan meslekteki başarı öyküsünü ve yeni hedeflerini anlattı..

Kalite ve hijyenin buluştuğu adres: SİY

SİY KUAFÖR / Serpil OSAN

Serpil Osan Kimdir?

İstanbul Bakırköy de 1969 yılında doğdum. Beşiktaş Lisesi mezunuyum. Yaren adında 18 yaşında bir kızım var.

Meslek olarak Kuaför olmadığınız için; Neden yatırım için Kuaförlüğü  olarak seçtiniz?

İlk önce meslekten değilim onu belirteyim. Mesleğe bir macera olarak atıldım 10 sene önce. Aslında ilk olarak Şile de Aktar Dükkanı açtım ancak oranın hiç başında olmadım, güvendiğim bir elamanımı oraya koydum. Daha sonra kendi başında olacağım, kendimi verimli hissedeceğim, her aşamasında olacağım bir iş için araştırmalara da başladım. Ve bir kadın olarak; bakımına özen gösterin bir kadın olarak başarılı olacağım sektörün Kuaför ve Güzellik Salonu olacağına karar verdim.

Kalite ve hijyenin buluştuğu adres: SİY - Resim: 1Başlangıç hikayenizi anlatır mısınız, bir girişimci olarak?

İlk şubemi 100 metrekarelik bir dükkanda açtım. 17 kişi ile çalışmaya başladım. İki sene sonra ikinci şubemi açtım kozyatağında, aynı sene içinde de Halkalı Marriot Otel’in içinde şube açtım. Bu sektörde sirkülasyon çok fazla olduğu için; çalışan elamanlarım kendine çalışmaya başlayınca, zarar etmeye başladım çok iyi kazanırken bu nedenle de şimdi Kozyatağı inönü caddesindeki şubem de 20 kişilik ekibim ile devam etmeye karar verdim.

Sizi en çok ne zorladı meslek içerisinde?

Çalışan elemanlarım. Daha önceki soruda belirttiğim gibi sirkülasyon çok fazla olduğu için, bir elemanıma emek veriyorum, eğitimlere gönderiyorum, yatırım yapıyorum daha sonra bi bakıyorum işten ayrılıyor ve kendi yerini açıyor, sonuçta ben zararlı çıkıyorum.

Kalite ve hijyenin buluştuğu adres: SİY - Resim: 2
Serpil Osan ve SİY Kuaför'de ilk günden beri kendisiyle çalışan Murat Yılmaz yıllar süren dayanışma örneği sergiliyor.

Merkezinizde ne tür işlemler yapılıyor

Salonumuz Unisex, saç, makyaj ve güzellik alanında, (kavitasyon, lpg, ozon sauna, kalıcı makyaj, cilt bakımı, spa) hizmetler veriyoruz.

Peki, siz işin içinde olunca, sürekli saç renginizi değiştirme isteği ya da görünümünüzde herhangi bir değişişik yapma ihtiyacı duyuyor musunuz?

Ben de tabii ki mesleğim gereği trendleri takip ediyorum… Ve trendleri baz alarak kendime de yakışanı yapmaya çalışıyorum. çünkü dükkanıma bir müşteri geldiğinde ilk referans alacağı kişi benim ve bu yüzden de kendi saçıma ve bakımıma esktra özen gösteriyorum.

Peki SİY KUAFÖR'ün bundan sonraki hedefleri neler? Büyümek istiyor mu? Örneğin kuaför zincirine dönüşmek veya Franchise vermek istiyor mu?

Neden olmasın? Biz yavaş yavaş ama emin adımlarla kaliteden ödün vermeden şuanda tek şubemizle hizmet veryioruz. Ve bundan sonrası için tabii ki planlarımız Franchise vermek yönünde. Ve ayrıca belirtmek isterim ki bu sektör içerisinde; ISO 2009 Kalite Hijyen belgesi bir tek bende var.

Kalite ve hijyenin buluştuğu adres: SİY - Resim: 3

Fiyat politikanız nasıldır?

ilk önce şunu belirteyin; Önce müşteri memnuniyeti. Kullandığımız her ürünü almadan önce ben bu ürünü kullanır mıyım sorusunu soruyorum kendime ve evet cevabını alırsam o ürünü müşterilerimize de kullanıyoruz. Bu nedenle ürünlerimizin kalitesi konusunda sonsuz garanti verebiliyorum. Ve buna göre de erişilebilir bir fiyat politikamız var. Bu arada müşerilerimiz hizmetlerimizi instagramda siy kuaför hesabından ve internet sitemiz http://www.siykuafor.com'dan takip edebilirler.