Abone Ol

İsmail Kahraman’ın damadı FETÖ firarisi mi?

İsmail Kahraman gazetecilerin kendisine yönelittiği "Damadınız FETÖ firarisi mi ?" sorusuna “Onu ben bilemem. Şahıslara ait keyfiliktir” diye yanıt verdi.

İsmail Kahraman’ın damadı FETÖ firarisi mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, bazı açıklamalarının Atatürk ve laiklik karşıtlığı olarak algılandığı iddialarına yanıt olarak, “Cumhuriyetçiyim, cumhuriyetin temel ilkelerinden yanayım” dedi. İsmail Kahraman gazetecilerin kendisine yönelittiği "Damadınız FETÖ firarisi mi ?" sorusuna “Onu ben bilemem. Şahıslara ait keyfiliktir” diye yanıt verdi.

24 Haziran seçimleri için milletvekili aday adaylığına yeniden başvuru yapmayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 26. Dönem değerlendirme toplantısı düzenledi.

KAHRAMAN AF SORUSUNA KAPILARI KAPATMADI

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kahraman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bazı suçlara ilişkin af çağrısının anımsatılması üzerine, Anayasa’ya vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın aksine kapıları kapatmayan Kahraman, af yasasının Meclis’te 330 milletvekilinin oyu ile geçebileceğini vurguladı. Af düzenlemelerinin şartlarını hatırlatan Kahraman, “Af yetkisi, TBMM yetkisidir. Af çıkarma yetkisi Anayasa’da bellidir, hassas bir konudur. 330 milletvekilinin oyuna ulaşılması gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili uyum yasalarının Meclis yerine KHK ile uygulanacağı yetkisinin doğru olup olmadığının sorulması üzerine de Kahraman, “Doğru buluyorum” yanıtını verdi.

Kahraman, zaman zaman bazı açıklamalarının Atatürk ve laiklik karşıtlığı gibi algılandığının belirtilmesi üzerine ise, “Cumhuriyetçiyim, Cumhuriyetin temel ilkelerinden yanayım” sözleri ile karşılık verdi.

DAMADININ NEREDE OLDUĞU SORUSUNA NE YANIT VERDİ

Kahraman damadının FETÖ'den arandığı ve yurt dışında olduğu iddialarına ilişkin soruyu da cevapladı ve Meral Akşener'in gündeme getirdiği bu iddia için önce ‘Hangi masal bu' karşılığını verdi. Daha sonra da ‘'Onu ben bilemem. Şahıslara ait keyfiliktir. Meral hanımın beyanı kendine aittir, mesnetsizdir, yersizdir. Herhangi bir delile dayanmamaktadır. İnsanların, hele siyasetçilerin siyasi ahlaka sahip olması gerekir“ cevabını verdi.

“KURULUŞ VE KURTULUŞ MÜCADELESİ VERDİĞİMİZ O YILLARDAN…”

Kahraman, düzenlediği basın toplantısında, 24 Haziran seçimleri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçileceğini anımsatarak, "Bir dönemi kapatıp, yeni bir dönemi açmaya hazırlanıyoruz. 40 gün sonra milletçe sandığa gidip ülkemiz ve milletimiz için yeni bir dönem başlatacağız. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimler ile halk tarafından seçilen cumhurbaşkanımızı ve 27’nci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini yeniden seçeceğiz" dedi.

15 Temmuz darbe girişimini anlatan Kahraman, "Kuruluş ve kurtuluş mücadelesi verdiğimiz o yıllardan günümüze kadar millet ve devlet düşmanları boş durmamışlardır. Önceki darbe teşebbüslerinden daha vahim bir şekilde ülkemiz, emperyalist güçlerin kuklası olan hain ve hain FETÖ terör örgütünün eliyle 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi bir darbe teşebbüsüne maruz kalmıştır. Darbe teşebbüsünde bulunanların saldırı gerçekleştirdikleri hedeflerinden biri de Türkiye Büyük Millet Meclisi olmuştur" diye konuştu.

"26’INCI DÖNEMİN AYRI BİR YERİ VAR"

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 26. dönem Meclis’in siyasi tarihte saygın bir yeri olduğunu belirterek, "26’ncı yasama dönemi siyasi tarihimizde apayrı ve saygın bir yer edinmiştir.

Türkiye’nin bir daha darbelere maruz kalmaması, ekonomik ve sosyal istikrarımızı bozmak isteyenlere meydan verilmemesi için bu dönemde köklü değişikliklere imza atılmıştır. Ülkemizin istikbalinin daha parlak olmasını temin etmek ve darbe girişiminin yaralarını sarmak gayesiyle bu dönem yoğun bir mesai sarf edildi" dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Bu süreçte anayasanın 70 maddesinde yapılan değişikliğin en mühim çalışma olduğunu ifade eden Kahraman konuşmasına şöyle devam etti:

"Genel Kurulumuzda yapılan görüşmeler ve oylamalar sonrasında kabul edilen anayasa değişikliği, 16 Nisan 2017 tarihindeki halk oylamasıyla yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle, TBMM’nin görev ve yetkileri yeniden tanımlanıyor ve güçlendiriliyor. Böylece TBMM yasamaya odaklanacak ve denetleme görevini daha güçlü bir şekilde yapacaktır.

Kuvvetler ayrılığı ilkesi gereği, kanun teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek ve milletvekillerinin yasama faaliyetlerine daha etkin bir şekilde katılımı sağlanacaktır.

Sistemin en önemli gayelerinden biri de yasama-yürütme-yargı erklerinin yetki ve sorumluluklarını netleştirerek, yönetimde istikrarı tesis etmektir. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimlerle uygulanmaya başlanacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ümit ediyor ve inanıyorum ki ülkemizde belirsizliklerin, pazarlıkların ortadan kalktığı istikrarlı bir dönem başlayacaktır."

"PAZARLIKLAR OLMAYACAK"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle, "koalisyon pazarlıklarının yapılmadığı, bakanlıkların paylaşılmadığı istikrarlı bir döneme girileceğini" kaydeden Kahraman, "Yapılan çalışmaların hayırlı neticeleri önümüzdeki aylardan itibaren görülecektir" diye konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman, “26’ncı dönemde yaptığımız çalışmalardan biri de Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzüğünde değişiklik olmuştur. 27 Temmuz 2017 tarihinde yaptığımız değişiklik ile Genel Kurul’un çalışma usul ve esasları yeniden belirlenerek yasama faaliyetlerine hız ve nitelik kazandırılmıştır” dedi.

(Odatv)