Abone Ol

Kadir Mısıroğlu Yahudi mi? O iddiaya nasıl yanıt verdi?

Erdoğan’ın “hocam” dediği, Kurtuluş Savaşı için “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen, İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a ağır sözler eden, Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu, dün "Cumartesi Sohbetleri"nde konuştu. Mısıroğlu, kendisi hakkındaki iddialara bir yanıt verdi...

Kadir Mısıroğlu Yahudi mi? O iddiaya nasıl yanıt verdi?

Mısıroğlu konuşmasında yine Atatürk düşmanlığını sergilerken, "Mustafa Kemal zannettiğiniz kadar, büyük biri değildir" dedi.

Mısıroğlu, Mustafa Kemal düşmanlığının bedelini ödediğini belirtirken, "Orta mektep talebesiydim, ne söyledim bilmiyorum ama 1 hafta kovuldum. Lisede resmini yırttım, 3 gün kovuldum. Üniversite kantininde bir hudut aleyhine konuştum. Ben bu noktaya böyle anti-kemalist, herkes adımı anan, ‘O Atatürk düşmanı mı’… Bu Atatürk düşmanı olmak kolay olmadı, onu da söyleyeyim size. Çünkü o düşmanlığın bedeli ödeniyor. Bu bedeli ödemeyi göze almadan böyle Atatürk düşmanı denilmez kimseye" şeklinde konuştu.

Kendisinin Yahudi olduğuna dair iddialar hakkında da konuşan Mısıroğlu, "Ben, bana göre, dünyanın en güzel kasabasında doğdum. Oradan hiçbir Yahudi geçmedi. Akçaabat’ın toprağına bir Yahudinin gölgesinin düşmediğine Kuran’a elimi basarım" diye belirtti.

Mısıroğlu, kendisini şikayet edenler hakkında ise, "18 şikayetçi var, 1 numara Komünist Partisi, 2 numara Halk Partisi, öyle devam ediyor. Ben bunların şikayetiyle iftihar ediyorum" diye ifade etti.

Mısıroğlu'nun konuşmasından ilgili bölüm şu şekilde: