Abone Ol

Kadir Gecesinde İçki İçip Fotoğraf Paylaşınca Pegasus'tan Kovuldu! Hapis Talebi Geldi

İçki masası fotoğrafını 'Kadir gecesi özel' notuyla paylaşan eski Pegasus çalışanı hakkında 1 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle iddianame düzenlendi.

Kadir Gecesinde İçki İçip Fotoğraf Paylaşınca Pegasus'tan Kovuldu! Hapis Talebi Geldi

O.T. adlı bir Pegasus Hava Yolları çalışanı Nisan ayında 'Kadir gecesi özel', 'Rabbim kabul etsin' notuyla içki masasında çekilmiş bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Tepkilere neden olan fotoğraf sonrası “Pegasus Hava Yolları olarak, ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlere atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz” açıklaması yapan şirket, O.T.'nin işine son vermişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da O.T. hakkında soruşturma başlatmıştı. Bugün paylaşıma ilişkin iddianame tamamlandı.

1 yıl 6 aya kadar hapis istemi

İddianamede, paylaşımın, ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçunu oluşturduğu öne sürüldü.

Soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan O.T.’nin, paylaşımı kendisinin yaptığını, arkadaşının doğum günü sebebiyle toplandıklarını ve selfie çekip kendi hesabında paylaştığını, paylaşımının mizah amaçlı olduğunu ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söylediği belirtildi.

Buna karşın iddianamede, O.T’nin paylaşımının ‘İslam dinince kutsal sayılan değerleri aşağılama niteliğinde olduğu’ savunuldu.

İddianamede O.T.‘nin ‘suça konu eyleminin toplumun birlikte yaşama duygusuna zarar verme niteliğine haiz olduğu’ ve ‘toplumsal barışı bozmaya elverişli bulunduğu’ yorumu yapılarak, iddianamede, şüphelinin 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.