Abone Ol

Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi Duası

Kadir Gecesi ne zaman? İşte 2020 Kadir Gecesi tarihi ve Kadir Gecesi’ne özel ayet...

Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi Duası

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte 2020 Kadir Gecesi tarihi için geri sayım başladı. Kuran-ı Kerim’in indirildiği ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi Ramazan ayı içerisinde idrak ediliyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesi nedeniyle Müslümanlar, Kadir Gecesi ibadetlerini evlerinde gerçekleştirecek. Peki, Kadir Gecesi ne zaman? İşte 2020 Kadir Gecesi tarihi...

Kadir Gecesi’nde yapılabilecek ibadetler

Kadir Gecesi’ni ihya edebilmek için Ramazan ayında ve özellikle de son on gününde teravih namazlarını kılmaya, imkanımız varsa itikafa girmeye çalışmalıyız.

Bu gecelerde mümkün olduğu kadar günahlarımızdan tövbe etmeli, kendimizi hesaba çekmeli, Kur’an okumalı, nafile ve varsa kaza namazı kılmalıyız. Ayrıca bu gecelerde Hz. Muhammed bol bol ‘Allah’ım, sen affedicisin, affı seversin, beni affet’ şeklinde dua etmeyi bize tavsiye etmiştir.

Kur'an-ı Kerim'de Kadir suresinde bu gece şöyle anlatılıyor:

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."