Abone Ol

Kadınları aşk vaadiyle 300 bin sterlin dolandıran adam tutuklandı

Kadınlardan dolandırarak 300 bin sterlinden fazla parayla lüks bir yaşam süren "aşk dolandırıcısı" tutuklandı.

Kadınları aşk vaadiyle 300 bin sterlin dolandıran adam tutuklandı

Polis, başarılı bir iş adamı kılığına giren Cieran McNamara'nın İngiltere'nin dört bir yanından dört zengin kadını kandırarak, kadınları sevgi dolu bir ilişki içinde olduklarına inandırdığını söyledi. 

Chester Crown Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, McNamara'nın daha sonra sahte bir kriz numarası yaparak kadınları kendisine büyük miktarlarda para göndermeye yönlendirdiği öne sürüldü. 

37 yaşındaki zanlı, sahte beyanla dolandırıcılık suçunu kabul etmesinin ardından yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Bir tanık, "McNamara seri bir dolandırıcı ve gerçekle hayal arasındaki farkı ayırt edemediğine inanıyorum. Kurbanlarını ülkenin dört bir yanında mülkleri olan bir milyoner olduğuna ikna etti ama gerçekte işsizdi ve bir bavulla yaşıyordu" dedi. 

Ciaran Griffin, Christian McNamara ve Myles McNamara gibi isimlerle de bilinen McNamara'nın, kadınlarla internet üzerinden ve seçkin otel ve kulüplerde olmak üzere çeşitli yöntemlerle tanıştığı öğrenildi.

McNamara'nın kadınlara Londra ve Cheshire'daki malikanelerde çekilmiş fotoğraflarını göstererek yüksek değerli bir emlak portföyü olduğuna inandırdığı söylendi. Polis, ayrıca dünyanın dört bir yanına birinci sınıf seyahat ederken çekilmiş görüntülerini paylaştığını ve kadınları hediyelere boğduğunu, hafta sonları tatil yaptırdığını ve pahalı yemeklere götürdüğünü söyledi.

Daha sonra, kurbanların haberi olmadan, yaşam tarzını finanse etmek için başka kadınlardan dolandırdığı paraları kullandığı ortaya çıktı. 

Mağdurlardan birinin şüphelenip polise başvurmasının ardından McNamara tarafından kiralanan bir depoya yapılan baskında, aralarında bin 900 Sterlin değerinde Burberry Mont, 400 Sterlin değerinde Burberry Eşarp, Gucci spor ayakkabılar ve Ping golf setinin de bulunduğu yaklaşık 19 bin 500 Sterlin değerinde ürün ortaya çıkarıldı.

McNamara'ya ait diğer mal varlıklarının bulunmasına yönelik soruşturmalar devam etmekte olup, ele geçirilen eşyaların suç gelirleri duruşmasına tabi tutulacağı bilgisi paylaşıldı.