Abone Ol

Kadınları altına işeten reklama sert tepki!

Harvey Nichols markasının, kadınları altını ıslatırken gösteren yeni reklam kampanyası, müşterileri tarafından eleştiriliyor.

Kadınları altına işeten reklama sert tepki!

İngiliz lüks giyim firması Harvey Nichols, yeni reklam kampanyası yüzünden eleştiriliyor. İndirim günlerini duyurmak için hazırlanan afişlerde, kadın ve erkek modellerin altını ıslattığı görülüyor. Posterde “Harvey Nichols indirimi başladı. Heyecanınızı kontrol altında tutmaya çalışın” deniyor. İngiltere ’deki Knightsbridge bölgesinde bulunan Harvey Nichols şubesinin müşterileri, reklamları “feci derecede ahmakça” ve “itici” bulduklarını söyleyerek, Twitter’da şikayetlerini dile getirdiler. “Bu reklam beni alışveriş yapmak konusunda hiç mi hiç heyecanlandırmadı”, “Kusura bakmayın Harvey Nichols ama, bu reklamlar gerçekten iğrenç”, “Bu reklama yüzünden ürünlerin kirli olduğunu düşünmeye başladım” şeklinde Tweet’ler yapılıyor.

Harvey Nichols’tan bir sözcü ise reklamı savunarak, “Kampanyayı yaz indirimini duyurmak için hazırladık. Reklamda indirim heyecanına neşeli ve esprili bir şekilde yer verdik. Reklamlarımızdaki görüntüler, herkes tarafından bilinen bir cümlenin görsel olarak tarifiydi. Kampanyanın hazırlandığı sıralarda, bu sözün popüler kültürde ve sosyal medyada nasıl kullanıldığını araştırdık ve herkes tarafından, sürekli kullanıldığını görünce de kullanmaya karar verdik” açıklamasını yaptı. (Daily Mail)