Abone Ol

Kadınlarda yeni moda: Sakal traşı!

Ünlü bir derginin, "Amerikan kadınının erkekleşmesi" konulu özel dosyası için, dönemin ünlü yıldızlarından Virna Lisi'nin verdiği bu poz öyle ya da böyle bir şekilde karşınıza çıkmıştır.

Kadınlarda yeni moda: Sakal traşı!

Belli ki bundan 50 yıl önce bambaşka bir şeyler anlatmak için kullanılan bu fotoğraf bugün çılgın bir güzellik trendinin simgesi olarak yeniden gün yüzüne çıktı.

Konumuz kadınların da yüz traşı olması. Yanlış okumadınız, dünyanın birçok yerinde kadınlar yüzlerindeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için ve daha başka birçok sebeple traş oluyor. Hala inanmadıysanız anlatalım.Jessica Simpson da 2000'li yılların başında aynı dergi için Lisi'nin pozunu tekrarlamıştı. O, çekim gereği bunu yaptı ama anlatılanlara göre Hollywod'un bazı ünlüleri gerçekten de ciltlerinin güzelliği için bu yöntemi uyguluyormuş. Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe gibi ünlülerin yüz traşı olduğu ancak bu güzellik sırrını herkesten gizledikleri hala konuşuluyor.Kadınların yüzlerini traş etmesinin en basit nedeni istenmeyen tüylerinden kolayca kurtulmak. Ağda ya da başka yöntemlerle başarısız olan kadınlar; jilet ve traş köpüğü sayesinde rahat bir nefes aldı.Yüzünüzü traş ettiğinizde kolajen üretimi de artar. Yüzü traş etmenin pozitif sonuçlarından biri de bu işte. Kolajen üretimi artınca da cildinizin yaşlanması gecikiyor.Belki kulağa tuhaf geliyor ama kadınların traş olması Japonya'da oldukça yaygın. Yüzü traş etmek "kao sori" diye adlandırılıyor.Ülkenin birçok yerinde de kadınların temiz ve taze bir cilde sahip olması için açılan kao sori salonları mevcut.Yüzünüzü traş ettiğinizde sadece kolajen üretimini artırmazsınız aynı zamanda cildinizin üzerindeki ölü deriden de kurtuLursunuz. BöyleCe yüzünüz daha nemli ve canlı görünmeye başlar.Bu temizlik ve tazelik de makyaj için size bir alan hazırlar. Azıcık bir makyaj ve pırıl pırıl parlayan bir ciltle çok güzel görünebilirsiniz.Bu arada traş olmak akne ve siYah noktalardan kurtarır. Ölü dEriyi azaltır ve üstelik kimyasal peeling yaptırmaktan çok daha ucuz.Kadınların traş olması bir süre önce de gündeme gelmişti. İspanya'da yayınlanan La Vanguardia gazetesinde yer alan bir haberde, traşın deriyi daha diri ve daha genç tutmasından dolayı özellikle Asyalı kadınlar arasında yayıldığı iddia edildi.

Habere göre, İngiliz bilim adamlarının gerçekleştirdiği bir araştırmada traş olurken zamanla tüylerin daha sert ve daha siyah çıkma olasılığının erkeklere oranla kadın cildinde aynı tepkiyi göstermediği ortaya çıktı.