Abone Ol

Kadınlarda cilt güzelliği ve sağlığı artık sorun değil

Leke tedavisi, sivilce ve akne tedavisi, anti-aging cilt gençleştirme, kuru cilt ve karma cilt bakımı nasıl yapılır? Siy Kuaför ve Güzellik Salonunda Güzellik Uzmanı Sinem Üst’ün uygulamaları ile Cildinizi Yeniden Keşfedin…

Kadınlarda cilt güzelliği ve sağlığı artık sorun değil

1) Sinem Hanım, Siy Güzellik Salonunda Cilt bakımı üzerine Ne tür uygulamalar yapıyorsunuz?

- Salonumuzda yapılan uygulamalar; Leke tedavisi, sivilce ve akne tedavisi / anti-aging cilt gençleştirme / kuru cilt ve karma cilt bakımı, ayrıca salonumuzda vücut bakımları Lpg selülit ve sıkılaşma tedavileri uygulanmaktadır.

2) Akne Tedavisinde başarı yüzdesi nedir ? Akneler yeniler mi? Tedavinin Herhangi bir yan etkisi var mıdır?

- Akne; tıkalı gözenekler (siyah ve beyaz noktalar ) kırmızı kabarcıklar ,iltihaplı kabarcıklar ve derinin derin tabakalarında kistlerle seyreden bir hastalıktır. Bu hastalık genellikle yüzde , boyunda , gögüste ,sırtta ve omuzlarda görülebilir. Ergenlik döneminde birçok kişide vardır.

Kadınlarda cilt güzelliği ve sağlığı artık sorun değil - Resim: 1                     

Tedavisi : derideki siyah noktalar (komedon ) yağ folüküllerinin deriye açıldıkları yerde yağ ve ölü hücrelerin oluşturdugu tıkaçlar sonucunda gelişir, siyah noktaların kirle alakası yoktur. Akne tedavisi uzun süreli bir tedavidir. İlk aşamada cildi derinlemesine temizlemek siyah noktadan (komedon ) arındırmak gerekir. Bu işlemler esnasında kullanılan ürünler cilt'i tamamen iyileştirme amaçlı olmalı ve doğru ürün kullanılmalıdır. Benzoil peroksit, solisilikasit ve kükürt içeren losyonlar güvenle kullanılabilir.

Kadınlarda cilt güzelliği ve sağlığı artık sorun değil - Resim: 2

3) Leke tedavisini anlatır mısınız? Başarı yüzdesi nedir ve tekrar yeniler mi? Bir yaş sınırlaması var mıdır?

- Leke Tedavisi; Kahverengi yaşlılık lekeleri , güneş lekeleri , yaralanma sonucu oluşan cilt lekeleri ,karaciğer bozukluklarından kaynaklanan lekeler. Melanin cildimize rengini veren maddedir. Cilt lekeleri melaninin normalin üzerinden konsantre olarak bulunduğu bölgedir. Melanin anormal yüksek miktarda belli bölgelerde toplanarak cilt lekeleri oluşturması çeşitli sebeplerden kaynaklanır . bazı lekeler doğum itibariyle vardır bazıları yaşın ilerlemesi sonucu güneşin cildimize verdigi hasarlandan kaynaklanır. Leke tedavisindeki uygulamalarımız cilt üzerinde temel bakım yapılır bununla birlikte Dermaroller (dermapen ) işlemi uygulayıp deri altına (dermis ) kadar leke açıcı serum enjekte edilmektedir . 10 seans olarak uygulama yapılır ve ilk seans tan sonra cilt üzerinde gözle görülür sonuçlar alırız .

4) Anti aging yani yaşlanmaya karşı yapılan işlemleriniz nelerdir? Kaç yaşından sonra anti aging bakımlar yaptırılmalıdır?

- Anti aging kelime anlamı olarak yaşlanma karşı olarak ifade eder.  Yaşlanmanın en temel 3 sebebi vardır

1- serbest radikaller

2-azalan hormonlar

3- sağlıksız yaşam.

Cilt gençleştirme olarak nitelendirdigimiz anti aging yaşın ilerlemesi ile birlikte cilt üzerinde görünen ince kırışıklık , sarkmalar  görül ektedir. Eğer ki temel bakımlara çok geç yaşta başlanır ise tedavisi uzun sürer. Her zaman güzellik uzamanı olarak savunduğum temel bakımlara erken yaşta başlamaktır . Cilt gençleştirmedeki uygulamalarımız ciltin temel bakımını yaptıktan sonra derin kırışıklık ve sıkılaştırıcı serum yüzeysel olarak deri altına (dermis ) göndermemiz pek mümkün değildir. Fakat artık günümüzde kişilerin evlerinde dahi kolaylıkla uygulayabilecekleri dermaroller (dermapen ) sayesinde üzerinde bulunan 192 tane titanium iğnesi bulunan silindir şeklindeki aparat sayesinde cilt üzerinde mikrokanallar açarak deri altına serum enjekte edilmektedir.

Bu sayede cilt üzerinde botox etkisi yaratır ve derin kırışıklıklar gözle görülür iekilde pürüzsüzleşmeye başlar. Bu seanslar haftada 1 uygulanır ayrıca cilt tipine göre 5- 10 seans  uygulama yapılır ve sonuç mükemmel ve pürüzsüz bir cilt.       

5)  Çatlaklar, doğumdan sonra kadınların en büyük kabusu bunun için salonunuzda herhangi bir işlem var mıdır? Başarı yüzdesi nedir ve tekrar yeniler mi?

- Çatlaklar ve doğum sonrası oluşan çatlaklar için salonumuzda yapılan uygulamalar; dermaroller uygulaması, soğuk buz terapisi, serum ve vücut maskeleri uygularız. Çatlaklar kişilerin hızlı kilo alıp vermesinden kaynaklıdır. Kilo verdikten sonra artık cilt elastikiyetini kaybetmiştir. Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren ayşestetikin mucizevi buz terapisi cold cellülite ike çatlaklar görünümün %40 pürüzsüz görünümü elde ettik . Bunun yanı sıra kullandığımız bir diger ürünümüz çatlak ve sıkılaşmayı sağlayan Dr. Murad gece gündüz serumlarıdır.

6) Cilt bakımı için hangi markanın ürünlerini kullanıyorsunuz?

- Cilt bakım ürünlerimiz aslında cilt tipine göre değişiklik göstermektedir. Akne ve sivilce , antiaging , karma ve kuru ciltte Dr. Murad kullanılır. Leke ve göz çevresi morlukları tedavisinde Rejuvi, cilt yenileme gençleştime maskesi Casmara kullanılmaktadır