Abone Ol

Kadınlar Kadıköy'de Eylem yaptı: İstanbul Sözleşmesi...

"Savaşın, şiddetin, sömürünün karşısında eşit ve özgür yaşamak için buluşuyoruz" çağrısıyla Kadıköy’de toplanan kadınlar, kadın cinayetlerini ve şüpheli kadın ölümlerini protesto etti

Kadınlar Kadıköy'de Eylem yaptı: İstanbul Sözleşmesi...

İstanbul Kadıköy’de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle 6 Mart Pazar günü eylem yapıldı. “Savaşın, şiddetin, sömürünün karşısında eşit ve özgür yaşamak için buluşuyoruz” diyen Kadın Meclisleri, Devrimci İşçi Partisi, Kadınlar Direnişte - Özgür Kadın Dayanışması, İlerici Kadınlar Dayanışma Derneği, Eşitlik Kadın Örgütü, Sosyalist Kadın Hareketi, İlerici Kadınlar Derneği, Kırmızı Gazete, FKF üyesi kadınlar, 8 Mart’ı Kadıköy Rıhtım’da kutladı.

Eyleme katılan çok sayıda kadın ve LGBTİ+’lar, çeşitli sloganlar atarak kadın cinayetlerini, nefret cinayetlerini ve şüpheli kadın ölümlerini protesto etti.

SLOGANLAR ATILDI HALAY ÇEKİLDİ

Eylem alanında çok sayıda polis ile güvenlik önlemi alınırken eylemin yapılacağı meydanın etrafı da polis bariyerleri ile kapatıldı.

Alana giren kadınlar, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Faşizme karşı omuz omuza", "Fetvanız batsın, kadınlar yaşasın", "Birleşe, birleşe kazanacağız", "Eşitlik, laiklik sosyalizmde", "Kahrolsun erkek egemen, kapitalist sistem", "Birleşe, birleşe kazanacağız" sloganları attı.

Kadın örgütleri temsilcilerinin konuşmalarıyla başlayan eylemde, konuşmacı kadınlar meşale yaktı. Ardından ise çok sayıda kadın müzik eşliğinde meydanda halay çekti.