Abone Ol

Kadın kılığına giren katilin annesi ifade verdi!

Murat Midilli'nin 'Kasten adam öldürme' suçlamasından müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü.

Kadın kılığına giren katilin annesi ifade verdi!

Annesini mesajları ile rahatsız ettiği gerekçesiyle tartıştığı akrabası Halil Midilli'yi bıçaklayarak öldüren Murat Midilli'nin 'Kasten adam öldürme' suçlamasından müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü.

"OĞLUM ÜZÜLMESİN DİYE ONA SÖYLEMEDİM"

Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Murat Midilli, maktul Halil Midilli'nin annesi Deste Midilli ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenilen sanığın annesi İnci Midilli eşinin 4 yıl önce vefat ettiğini belirterek, "Maktul benim eşimin amcasının oğlu olur. Sürekli evime gelir giderdi ama bir süre sonra bana cinsel yönden rahatsızlık vermeye başlamıştı" dedi. Maktul Halil Midilli'nin sık sık evine yabancı misafirler getirdiğini ifade eden İnci Midilli, "Ben çocuğum bunlardan etkilenir diye anlatmıyordum. Eve olur olmaz saatlerde geliyordu. Olaydan 4-5 gün önce bizim evdeyken 'Benim olacaksın' diye saldırdı. Karşı koydum, duvarlara vurdum, bağırdım ve yakalanacağı korkusuyla kaçıp gitti" şeklinde konuştu. Olay günü oğlu Murat Midilli'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Halil Midilli'nin kendisine yazdığı uygunsuz içerikteki sözlerini gördüğünü söyleyen İnci Midilli, "Oğlum üzülmesin diye ona söyleyemedim. Olay günü evimize gelmeden önce maktul 'Seni özledim, geleceğim' dedi. Eve geldiğinde de oğlumla tartıştılar. Masanın üzerinde meyve bıçağı vardı. Ben mutfaktaydım, içeriden bıçaklama sesleri geldi. Gerisini hatırlamıyorum. Korkudan ne yaptığımı da bilmiyorum" diye konuştu.

SÖZÜ GEÇEN FACEBOOK KONUŞMALARI İNCELENECEK

Mahkeme, sözü geçen yazışmaların yapıldığı bilgisayarın kasasını bilirkişinin inceleyerek, Hard Diskte mevcut olabilecek Halil Midilli ve İnci Midilli arasında Facebook konuşmaları varsa gelecek celseye kadar rapor olarak sunulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

KADIN KILIĞINA GİRMİŞTİ

Geçtiğimiz Şubat ayında Sancaktepe'de gerçekleşen olayda Murat Midilli, annesini rahatsız ettiği gerekçesiyle tartıştığı akrabası Halil Midilli'yi bıçakladı. Murat Midilli olay yerinden kaçarken, ağır yaralanan Halil Midilli kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Bir süre Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bir akrabasının evinde saklanan Murat Midilli, amcasının oğlunun ölmediğini ve hastanede tedavisinin sürdüğünü düşünerek cinayet planı yaptı. Peruk takıp, makyaj yapan ve tırnaklarına oje süren Midilli, hastaneye gitmek için evden çıktığı sırada kendisini takip eden polisler tarafından gözaltına alındı. Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz ay hazırlanan iddianamede, Murat Midilli'nin 'kasten öldürme' suçundan 'müebbet hapis' cezası ile cezalandırılması istendi.