Abone Ol

Kadın ilk seferde evet demezse.. İlginç analiz!

FOTO GALERİ- Avustralya'da yaşayan Özge Mcaree'nin kadın erkek ilişkilerine yönelik gözlemleri dikkat çekiyor. İşte kendi blogunda yayınladığı o yazı..

Kadın ilk seferde evet demezse.. İlginç analiz!

ÖZGE MCAREE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

AFERİN TÜRKAN İYİ YAPIYORSUN...

Ta ki bu sabaha kadar yeni yazım için  konum yoktu.

Her zaman olduğu gibi bu sabahta sporumu yapıyordum. Kulaklık kulağımda, David Guetta’nin duf duduflu şarkıları eşliğinde 50 dakika koştum. Hedefim 1 saatti de, son 10 dakika için yeni bir motivasyon istedi canım. Olur ya bazen öyle.

’Türkçe Favorilerim’ adlı playlistimi açtım.  Shuffle modda kafasına göre seçti bir tane kolumda ki, iPodumun pabucunu dama atan iPhonum.

"Son ki üç dört! "

Türkan şarkısı çalmaya başladı  Filmlerinde dudaktan öptürmeyen Türkan Şoray’a yazılan o şarkı işte.

"Aferin Türkan iyi yapıyorsun" dedim birden gülümseyerek ve buldum.

Yeni bir motivasyon ve de yeni bir başlık. Oturunca da tomarla şey bulurum bu başlığın altına yazacak artık dedim.

Koşum bitti. Kahvaltımı ettim. Oturdum. Yazmaya başladım.

Mükemmel ilişki formülü

Yaratıcı fikirler aklımıza hep kafamız rahat olduğu anlar da gelir . Özellikle beynin rahat olduğu an ile iş - çalışma moduna geçeceği anlarda. Albert Einstein’ın tüm yaratıcı fikirleri hep traş olurken aklına gelirmiş. Benimkiler hep boyle sabah koşum bitmek üzereyken geliyor.

Yeni bir formul bulabilsem keşke. Mesela "Mükemmel ilişki formulü" gibi muthiş bir formül.

Ünlü Rus oyun yazarı Anton Çehov "iki mükemmel insan asla birlikte olamaz" diyor.

Mükemmel kadın birinci seferde evet demediği, aynı Türkan gibi; mükemmel erkekse ikinci şansı vermedigi için.

O zaman kadın ve erkekler arasındaki ilişki ve beklenti sorunlarını çözecek tek bir formül bulmam gerek. Enerji ile kütle arasında ilişki kuran E=mc2 gibi.

Belki traş olsaydım bulabilirdim.

İş kadında biter

Bana bir arkadaşım " İş kadında biter" dedi.

"Erkek poposunu yırtsın, takla atsın kadın istemezse birşey olmaz; ama erkek istemediğinde kadın iki sırnaşsın  erkek hemen dirilir. " diye de devam etmişti. Bana bunu söyleyen de erkek.

İş kadında bitiyorsa madem, yeni başlayan bir ilişkinin hızını ayarlamakta kadının elinde; bir ayağını  firende tutarak.  Aslında erkeklerin istedikleri de bu, bu değilmiş gibi davransalar bile.


Aldıktan sonra hala istemek

Yeni başlayan bir aşk ilişkisinin temel kurallarından biri:

Erkek  ilişkiyi hızlandırmak ister, kadın ise yavaşlatmaya hazır olmalıdır.

Örneğin, yeni tanıştığınız bir erkekle çok eğlenceli bir Cumartesi gecesi geçirdiniz . Sizi beğenen ve ilişkiye devam etmek isteyen erkek bir an evvel sizi kazanmak için elinden geleni yapacaktır.  Hatta ertesi gün sizi arayıp tekrar görmek isteyecektir.

"Bi kahve içmeye gidelim mi? " sorusuna küt küt atan kalbiniz size "Tabi gidelim " demek istetse de "Bu akşam kızlarla takılıcaz", cevabı daha uygun olabilir mesela.

Neden peki?

Flört etme kur yapma donemi ilşkinin en zevkli en hoş dönemlerinden biridir. Neden hemen bitsin?

İnsanoğlu bir ödülü çabuk ya da kolay kazanırsa o ödül değerini kaybeder. Neden hemen kaybolsun?

Potensiyel eşimizin peşinden koşmaya değip değmeme kararı zaman isteyen bir şey (her iki taraf için geçerli bu).  Neden aceleye gelsin?

Hem hayatta ki asıl en önemli şey, istediğini almak değildir. Aldıktan sonra hala istemektir.

Erkek beyni

İlk buluşma, ilk bakış, ilk sohbet; flört donemi.

Bu hoş dönemin yavaş yavaş ilerlemesi size hem bu donemin tadını çıkarma fırsatını hem de ilişikinize bazı sınırlar koyabilme şansını tanır.

Kadınların erkeklerden daha duygusal olduğu bir gerçek. Bir erkeğe aşık olduğumuzda sanki onun dışında hiç birşeyin anlamı kalmaz. Dünyamızın ekseni onun etrafında döner sanki. Unutmayalım ki, ilişki nasıl başlarsa öyle de devam eder. O yüzden ilk dönemlerde  sınırlarımızı koymalıyız.

Herşeyi bir kenara atıp onun istediğini onun istediği zaman yapmaya hazır olsak bile, yapmama sınırı.

İşte böyle hissettiginiz anlarda şunu çok iyi düşünün. Erkek yaptığı talepleri aslında sizin hemen yerine getirmenizi istemez. İstiyormuş gibi görünür hatta  istedigini zanneder ama istemez. Bir erkeği en çabuk sıkan şey, hedefine çok çabuk ulaşmasıdır.

Erkeğin beyni böyle işte. Bir de kadınlar için kafa karıştırıcı derler.

Dünya Kupası

Erkeklerin hayatının merkezi olan bir futbol maçını düşünelim. Dünya kupası maçı olsun.

Maç esnasında, takımlardan birinin bütün oyuncularının bayıldığını ve diğer takımın da bu baygın takımın kalesine 90 dakika boyunca istedikleri kadar gol atarak maçı kazandığını hayal edelim.

Sonuç?

Böyle bir maç belki dünya da en çok konuşulan bir maç olabilir  ama bu galibiyet kazanan takım için kaybetmekten daha beter bir şeydir. Çünkü maçı ve kupayı çok çabuk ve çok kolay kazanmışlardır.

Belki de

Fredrich Nietzche "Bu da dahil olmak üzere, tüm genellemeler yanlıştır." demiş.

Demiş ama eminim şu an bunu okuyan çoğu kadın ve erkek benimle aynı fikirde. Belki de değil.

Belki bunları hiçe sayip kendi bildiği gibi devam eder bazı bayanlar. Belki de bazı bayanlar, bazı yazdıklarımı düşünüp bazı şeyleri uygular ve belki de bir hafta içinde erkekler tek taşlarıyla onların peşlerinden koşmaya başlar. Kim bilir?

Henüz benim de müthiş formüllerim yok ama bazı temel kuralların olduğuna inananarak ben yine de ve hala "Aferin Türkan iyi yapıyorsun" diyorum.

ÖZGE MCAREE

http://ozgemcaree.blogspot.com.au

Fotografci: Jade Berber @ Jade Berber Photography

http://www.facebook.com/jadeberberphotography