Abone Ol

Kadın Gazetecilerin En Fazla Haksızlığa Uğradığı Ülke Türkiye Oldu

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu’nun yayınladığı Nisan ayı raporunda, kadın gazetecilere dönük en çok hak ihlali Türkiye'de gerçekleşti.

Kadın Gazetecilerin En Fazla Haksızlığa Uğradığı Ülke Türkiye Oldu

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (CFWIJ), Nisan ayında kadın gazetecilerin maruz kaldığı hak ihlallerine ilişkin raporunu yayınladı. CFWIJ, bu ayki raporunda da gazetecilerin karşı karşıya kaldıkları tehdit, saldırı ve cinsel taciz vakalarına işaret etti.

51 GAZETECİYE ŞİDDET

CFWIJ’in verilerine göre, Nisan ayında 51 kadın gazeteci şiddete, tehdide veya tacize maruz kaldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bir kadın gazetecinin katledildiğine dikkat çekilen raporda, en çok hak ihlali yaşanan 3 ülke Türkiye, Rusya ve ABD olarak sıralandı. Yine raporda, Nisan ayında dünya genelinde kadın gazetecilere yönelik en çok yargı yoluyla taciz vakasının görüldüğü kaydedildi.

İLK SIRADA TÜRKİYE

Raporla kayıt altına alınan gazetecilere yönelik şiddet, tehdit veya taciz vakalarında birinci sırada Türkiye yer aldı. Türkiye’de toplam 21 kadın gazetecinin fiziksel saldırıya maruz kaldığına işaret edilirken, son bir ay içerisinde ise 8 gazetecinin çeşitli suçlamalarla hakim karşısına çıktığı aktarıldı.