Abone Ol

Kadın cinayetine müebbet

Yalova’da, ayrıldığı eşi Seda Camgöz’ü sokak ortasında 10 yerinden bıçaklayarak öldüren Bülent Diler, müebbet hapse mahkum edildi.

Ayrıldığı karısını öldüren cani kocaya müebbet

6 Mayıs 2015 tarihinde Sefabey Caddesi üzerinde eski eşi Seda Camgöz’ü 10 yerinden bıçaklayarak öldüren Bülent Diler, son defa hakim karşısına çıktı. Davacı Hüseyin Camgöz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları, sanığın tasarlayarak canavarca hislerle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanık avukatı Ruşen Aslan ise, 18 sayfalık bir savunma yaparak, olayda ağır tahrik bulunduğunu dile getirdi. Aslan, "Müvekkilim Bülent Diler canavarca hislerle değil, ağır tahrikle cinayet işledi. Olay, maktulenin müvekkilime çocuklarını göstermemesi yüzünden gerçekleşti" dedi.

Kadın cinayetine müebbet - Resim: 1

Sanık avukatı müvekkili Bülent Diler’in cezai ehliyetinin anlaşılıp anlaşılmaması için Ankara ya da İstanbul’daki bir üniversitenin psikiyatri bölümüne gönderilmesini, cezasında da indirime gidilmesini talep etti.
Mahkeme hayati son sözü sanık Bülent Diler’e verdi. Diler, "Çocuklarımdan, kendi ailemden, eşimin ailesinden özür diliyorum. Orada Seda’nın babası dahil hiç kimse benim kadar üzgün değil. Zira çocuklarımı anasız babasız bırakan benim. Verilecek her cezaya razıyım" dedi.
Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatı Ruşen Aslanın taleplerinin reddine, sanık Diler’in hiçbir indirim yapılmadan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Mahkeme çıkışında baba Hüseyin Camgöz basına hiçbir açıklama yapmazken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ise verilen kararın diğer kadın cinayetleri için emsal teşkil etmesini istedi.
(İHA)