Abone Ol

Kadın avukattan Hacıosmanoğlu'na şok

Dün, İstanbul Barosu avukatlarından 28 yaşındaki Tuba Torun İbrahim Hacıosmanloğlu’nun kadınlarla ilgili sözlerine suç duyurusunda bulundu.

Kadın avukattan Hacıosmanoğlu'na şok

Hürriyet'ten Şermin Terzi, Tuba Torun'a telefonla ulaştı ve konuşmalarını aktardı. İşte o haber...

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun o malum sözlerini unutan yoktur ama kendisine ait bir utanç vesikası olarak tekrar hatırlatalım: ‘Öleceksek de adam gibi öleceğiz. Kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez.”

O sözler ağzından çıktığından beri pek çok kadın ve şükür ki pek çok erkek Hacıosmanoğlu’na ağzının payını verdi. Ama size trajik bir şey itiraf edeyim; o gün gazeteci olarak, büyük spor kulüplerinin yöneticilerini arayıp bu sözler hakkında ne düşündüklerini sorduğumuzda hepsi ‘tıp’ oynadı.
Hatta bir kadın yönetici ‘Ölü taklidi yapmayı tercih ediyorum’ diyerek bu lafları sineye çekmeyi tercih etti.

Bereket, Aylin Nazlıaka gibi siyasetçiler, ‘Yesinler onun adamlığını. Kendisi bir kadın gibi yaşayacak ne erdeme ne de onura sahip’  çıkışıyla Hacıosmanoğlu’na anladığı dilden konuştu da ortalık tepki konusunda hareketlendi.

AVUKAT TUBA TORUN'DAN MANİFESTO GİBİ AÇIKLAMA
İşte o yüzden sadece 28 yaşındaki genç bir kadının, İbrahim Hacıosmanoğlu’nun sözleri hakkında suç duyurusunda bulunması, daha da önemlidir. Tuba Torun’la konuştuğumda verdiği mesajlar çok netti. Aynen iletiyor, manifesto gibi laflarına ben de alkış tutuyorum.

* İbrahim Hacıosmanoğlu’nun söyledikleri çok ağırdı. Kadını, yerinde olmak istenmeyen lanet olası bir şey olarak gösterdi. Buna seyirci kalamazdım.

* Baktım kimse hukuki olarak şikayetçi olmuyor. Ben oldum. Kadınlar hakkında böyle şeyler söyleyen bir insan karşısında susup, sesimi çıkarmayacaksam niye avukat oldum!

* Bir hak uğruna savaşacağım.  Kaybedecek hiçbir şeyim yok. Korkmuyorum.

* Yakınlarım ‘kızım bu insanlar seni rahatsız edebilir’ diyorlar. Ama annem ‘İşte benim kızım, arkandayım’ diyor.

* Kalkmış ‘Benim annem de kadın özür dilerim’ diyor. Lafı edeceksin, sonra böyle ‘enteresan’ bir cümleyle kendini savunacak ve güya sıyrılacaksın. Öyle özür dileyip, bir köşeye çekilemezsin.

* Hangi kadının maç için birbirini öldürdüğünü duydunuz. Kadınlar Kurtuluş Savaşı’nda cephede vatan için öldüler. Kadın gibi ölmek şereftir. Biz daha onurlu davalar için ölürüz. Maç için değil!
 Bak İbrahim Hacıosmanoğlu, sen seni Türkiye’ye tanıtan Trabzonspor başkanlığına geldiğinde, ‘Tüm Trabzonsporluları aynı çatı altında toplayacağım’ vaadinde bulunmuştun.Sen ‘yuh be’ dedirten açıklamalarınla, o kulübe başkan olabilirsin ama Kazım Koyuncu gibi bir Trabzonsporlu olamazsın. Ya da toplasan 5 kere Trabzon’a gitmiş kökenleri Trabzonlu, ama hâlâ İstanbul’da Trabzonsporluyum diyen benim gibi…