Abone Ol

Jüpiter Retrosu başladı: Türkiye'yi ekonomide büyük zorluklar bekliyor

Medyafaresi.com astroloji yazarı Dilara Bayrak yazdı. Jüpiter'in retro hareketi yaklaşık 120 gün sürecek. Büyüme, genişleme, bolluk, bereket, zenginlik, din ve dini yerler, felsefe ve yüksek öğrenim, deniş aşırı seyahatler Jüpiter'in temsil ettiği konular.

Jüpiter Retrosu başladı: Türkiye'yi ekonomide büyük zorluklar bekliyor

Dilara Bayrak / Medyafaresi.com

Retro (geri giden gezegenler) derin astrolojik öneme sahiptir. Önce bir gezegenin retro yani geri hareket ediyor olması ne demek bununla başlayalım..

Geri hareket veya retro diye tabir etmemiz sebebiyle çoğu kişi bu gezegenlerin gerçekten geriye doğru hareket ettiğini düşünür. Ancak işin aslı öyle değil. Gezegen, dünyanın dönüş hızından daha yavaş hareket ettiğinde, gezegenler geri gidiyormuş yanılsaması verirler.

Yani aslında hiç bir gezegen geriye doğru hareket etmiyor sadece biri diğerini geçtiğinde bu şekilde gözüküyor, göreceli bir hız farkı nedeniyle oluşuyor bu durum. Geri hareket eden gezegenin aslında sadece normal hareketine göre hızı yavaşlamış durumdadır..

Yani bir araba ile saatte 90 km'lik bir hızla giderken, hızınızı saatte 60 km'ye düşürerek yavaşlamaya karar verdiğinizi varsayalım. Retro gezegenlerin geri hareketi tabiri de aynen böyledir. Aslında ileri hareketlerini devam ettirmektedirler, sadece hızlarını düşürerek..

Jüpiter 14 Mayıs itibariyle retro hareketine başlamış durumda ve maalesef gökyüzünde sular durulmuyor. Bu sefer de Jüpiter retrosu sebebiyle bu gezegen neleri temsil eder, ne tip etkilere sebebiyet verir ve diğer tüm geri giden gezegenleri etkisi gibi temsil ettiği hangi konuları gözden geçirmemize sebep olur bunları ele alacağız. Hadi başlayalım..

Jüpiter'in retro hareketi yaklaşık 120 gün sürecek. Büyüme, genişleme, bolluk, bereket, zenginlik, din ve dini yerler, felsefe ve yüksek öğrenim, deniş aşırı seyahatler Jüpiter'in temsil ettiği konulardır. Jüpiter retrosu vasıtasıyla bizlere bu kez evrenin gönderdiği mesaj ahlak ve inanç sistemlerimizle ilgili..

Jüpiter'in Retro Hareketinin Bize Faydası Ne , Gelişme ve Genişlemeye Sağlayabileceğimiz Konular Neler, Nasıl Olumlu Kullanabiliriz ?

İnançlarını yeniden gözden geçir.. Kendini, kendine olan inancını, dünya, evren ve varoluş yasalarını yöneten büyük görünmez güç ile biraz baş başa kal, istersen şükrünü ilet, istersen dileğini dile, istersen duanı et. Bunun yöntemi manevi bir yol ile olabilir metafizik, ezoterik veya dini olabilir. Yani inanç sistemleri adına ilginizi hangi yöntem çekiyorsa onu kullanın.

Finans ilişkileri, dost ilişkileri, aile ilişkileri, gönül ilişkileri. Tümüyle ilgili izlediğin yolları dengeni bulman ve düzeltmen için tekrar gözden geçir, analiz et.
Jüpiter bilgedir, meraklı bir kaşif gibidir. Bu dönem sizler de öyle olup bilgiye yönelmeye çalışın.

Kendi ahlakını, etik değerlerini tekrar bir gözden geçir. Erdemli bir birey olmaya ne kadar yakınsın, nelerin eksik bunları bir tart. Ahlaklı bir insan mısın? Jüpiter ahlak sever, ve dokunduğu konuları büyütüp besler. Sen doğum haritanda Jüpiter'ine ne katabildin bir bakma zamanı. Zihinsel ve ruhsal yanlarınızı genişletin.
İnsanları manipüle etmemeye, yalan söylememeye ve gündeminizdeki konuları genişletmemeye çalışın.

Kendinizi anlayabilmek için tüm inançlarınızı gözden geçirin. Bu hayatta olmak istediğin kişi oldun mu? Bazı bakış açılarınızı, davranışlarınızı, uslubunuzu tekrar gözlemleyerek ayarlarını yeniden yapılandırın. Yanlışlarınızla yollarınızı ayırın. Beğenmediğin eşyayı almıyorsanız, artık sevmediğiniz evden taşınıyorsanız, beğenmediğiniz taraflarınızla da vedalaşın.

Kişisel yönümüz de toplumsal gündemlerimiz de değişiyor arkadaşlar dolayısıyla sizlere Koç burcunu ne bekleyecek yazısı yazmayacağım. Astrolojinin sığ, magazinsel, ve genel geçer yorum kullanımını sevmiyorum kendi adıma. Fiziksel ve psikolojik sağlımız, toprak bütünlüğümüz, paramız, besin kaynaklarımız, işten çıkarılmalarımız ve çok daha fazlasıyla ilgili enerjiye ihtiyacımız var, bu yüzden astrolojinin derin tarafıyla ilgileniyorum, çünkü hepinizin farkında olduğu üzere artık hiç birimizin hayatı eskisi gibi olmayacak.

Ve inanın bana tarih kitapları bolca bu yıllara yer verecek satırlarında.. Bu sebeple astrolojide gökyüzü göstergelerini nasıl kullanmamız gerektiğiyle ilgileniyorum. Jüpiter retrosu ortalama 120 gün boyunca bilinçaltımıza yeniden denge bulmamızı söyleyecek. Çünkü Oğlak burcundaki Jüpiter, Satürn ve Pluto'nun ittifakı mevcut dengeyi, kurumları ve bütün alt yapıyı yıkmakla meşgul.

Plüton'un kuralları güç, ölüm ve yeniden doğmak üzerine. Ve gökyüzünün bu bize dayattığı gücü birbirimizi yok etmek için mi yoksa güçlendirmek için mi kullanacağız ? Yıkıma mı yoksa iyileşme yoluna mı gideceğiz ? Yeteneklerimizi, uzmanlıklarımızı, sevgimizi, etrafımızdaki diğer insanlarla birleştirerek olağanüstü başarılar elde edebiliriz.

Evet gökyüzünde üç büyük gezegen Oğlak burcunda. Jüpiter retrosunun etkisiyle felsefe, din, inançlar, yayıncılık, uzun yolculuklar, yabancı kültürler ve hukukla alanını kapsayan bir takım düzenleme ve yapılandırmalar gündem başlıklarımız. Fakat kişisel ve bireysel konulardan ziyade kültürel ve sosyal konular ağırlıklı olarak gündemlerimize gelebilir.

En son Jüpiter'in Oğlak burcundaki retro hareketiyle beraber ortaya çıkan küresel finansal dalgalanmanın kaynağı ABD'de başlayan mortgage kriziydi. Ve elbette küresel ekonomiye entegre olmuş olan Türkiye de ekonomik veriler kötüleşmiş, eksi büyüme oranı artan işsizlik ve yoksullukla beraber 2008 krizinden tüm diğer dünya ülkeleri gibi nasibini almıştı. Haziran aylarında artık gündemlerimizde ciddi farklılıklar başlayacak. Fakat kişisel ve bireysel konulardan ziyade kültürel ve sosyal konular gündemlerimize gelebilir.

Jüpiter ve Plüton Oğlak burcunda Türkiye'nin doğum haritasına göre 7. evde Satürn ise 8. evinde ve toplum odaklı bir gerilemeye sebep olurken bu üç büyük gezegen iş dünyasını, sanayi, köklü ve eski kurumları, şirketleri, finans konularıyla ilgili ciddi zorluklarla karşı karşıya getirecek, eğitimle ilgili konularda yavaşlamalara sebep olacaktır.

Bu anlamda önümüzdeki günlerde sınav tarihleriyle ilgili değişikliklere yeniden gidilebilir. Covid-19 adına özellikle Haziranın sonlarına doğru umuyorum ki normalleşme adına yanlış bir strateji yaptığımızın sonuçları ortaya çıkmaz..

Bireysel anlamda kibirli, küstah, ben bilirimci taraflarımızı törpülemeniz yararımıza olacaktır. İnsanlığın nesilden nesile aktaracağı, etik ve ahlaki değerlere katkıda bulunun. Kültürel değerlerin korunup nesillere aktarılması toplumlarla oluşuyor ve bu lokomotifin başlangıcı da bizleriz.

Birbirimize olan öfkemiz, bölünmelerimiz, acımasız rekabet dürtülerimiz, değişmez bir doğa yasası zannettiğimiz bütün ilkel içgüdülerimiz umarım çöker. Ve yine umarım keskin virajlardan geçtiğimiz bu dönemlerde devletler de kendi ulusal futbol ligleriymiş gibi siyasi partileri için ''fan tabanlı'' köklenme modelinden artık vazgeçer..

Jüpiter retrosu doğum haritanızda hangi evden geçiyorsa ve oğlak burcu haritanızda hangi evdeyse, özellikle o evin konularının sizler için gündem oluşturacağı bir dönem.

Retro gezegenlerin hareketlerini ve ağır ilerleyen gezegenleri haritanızda lütfen takip edin. Gökyüzünde matematik tabanlı öylesine muazzam bir hiyerarşi var ki, bu hiyerarşi Astroloji vasıtasıyla bizlere sınavda çıkacak soruları öncesinde servis ediyor. Ve hiç bir şey olması gereken zamandan önce olmuyor. Bu gezegenlerin düzeni asla nedensiz değil, ve yarattığı gündemler hep ilerleyebilmemiz için.

Dilara Bayrak'ın son yazısını okumak için tıklayın