JPMorgan’daki taciz iddiasında yeni gelişme: Kadın yönetici iftira davası açtı

ABD’nin önde gelen bankalarından JPMorgan Chase’te yaşanan taciz iddiası, yeni bir dava süreciyle farklı bir boyut kazandı. Bankada üst düzey yönetici olarak görev yapan Lorna Hajdini, kendisini cinsel tacizle suçlayan eski çalışma arkadaşı Chirayu Rana hakkında iftira davası açtı.

JPMorgan’daki taciz iddiasında yeni gelişme: Kadın yönetici iftira davası açtı

New York Post’a dayandırılan habere göre Hajdini, dava dilekçesini New York Eyalet Yüksek Mahkemesi’ne sundu. Hajdini, Rana’nın kendisine yönelik suçlamalarının gerçeği yansıtmadığını, iddiaların “tamamen uydurma” olduğunu savundu. Eski çalışma arkadaşının aylardır kendisi hakkında bir karalama kampanyası yürüttüğünü öne süren Hajdini, bu süreçte itibarının hedef alındığını belirtti.

Rana ise yaklaşık üç hafta önce ismini gizleyerek hem Hajdini hem de JPMorgan’a dava açmıştı. Dilekçesinde Hajdini’nin kendisini ilaçla uyuttuğunu ve aylar boyunca rızası dışında cinsel ilişkiye zorladığını iddia eden Rana, ayrıca ırkçı hakaretlere ve tehditlere maruz kaldığını ileri sürmüştü. 


Rana, bankadan ayrılmadan önce 20 milyon doların üzerinde tazminat talebinde bulundu. JPMorgan’ın ise dava açılmadan önce Rana’ya 1 milyon dolarlık uzlaşma teklif ettiği, ancak bu teklifin kabul edilmediği aktarıldı.

JPMorgan cephesinden yapılan değerlendirmede ise bankanın yürüttüğü iç soruşturmada Rana’nın suçlamalarını destekleyen herhangi bir kanıta ulaşılamadığı ifade edildi. Banka çalışanlarının soruşturma kapsamında dinlendiği, ancak Rana’nın ifade vermeyi ve kanıt sunmayı reddettiğinin öne sürüldüğü belirtildi.