Abone Ol

Joe Biden, Ukrayna Sınırında ABD'li Askerlerle Buluştu

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna sınırında ABD'li askerlerle bir araya geldi.

Joe Biden, Ukrayna Sınırında ABD'li Askerlerle Buluştu

ABD Başkanı Joe Biden, Polonya'da görev yapan Amerikan askerlerini ziyaret ederek, "Demokrasiyi savunmak, vahşeti önlemek için buradayız" dedi. ABD Başkanı hizmetleri için askerlere teşekkür etti.

Rusya'nın anavatanlarına yönelik saldırısından kaçmak için Polonya'ya sığınan milyonlarca Ukraynalı mülteciyle artan insani drama tanık oldu. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna sınırında ABD'li askerlerle bir araya geldi.

Ukrayna-Rusya savaşını değerlendiren Biden şu açıklamaları yaptı:

"Bir dönüm noktasındayız"

"Şu anda yaptıklarınız tüm dünya için çok önemli. Bir dönüm noktasındayız. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Demokrasiyi savunmak, vahşeti önlemek için buradayız. Uzun zamandır buradayız. 'Amerika'nın en iyi askerlerini gönderin' dedim. Hizmetiniz için teşekkür ederim."

Biden'a ziyaretinde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de eşlik etti. Biden'ın günün ilerleyen saatlerinde Polonya'nın başkenti Varşova'ya geçmesi ve yarın Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşmesi planlanıyor.

Görüşmede Biden'ın, Duda'ya Ukraynalı mültecilere kucak açtıkları için teşekkür etmesi bekleniyor.

Askerlerle pizza yedi

Brüksel'de Rusya-Ukrayna savaşı bağlamındaki temaslarını tamamlayan Biden, bugün Polonya'ya geçerek Rzesnow kentine vardı. Biden ilk olarak, ABD Ordusu'nun 82. Hava İndirme Tümeni üyeleriyle bir araya geldi. Askerlerle birlikte oturup pizza yedi.

Biden, askerlere, Bağdat'ta konuşlandırılırken hayatını kaybeden oğlu Beau Biden'i ziyaret ettiğini ve dikkat çekmemek için annesinin kızlık soyadını kullandığını söyledi.