Abone Ol

Japonya'dan Kim Jong-un hakkında flaş iddia: Durumu şüpheli!

Geçen aylarda sağlık durumunun kötü olduğuna dair iddiaların ortaya atıldığı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bu iddiaları yalanlamıştı. Ancak Reuters'ın son dakika haberine göre Japonya Savunma Bakanı, Kuzey Kore liderinin sağlık durumu hakkında yeni bir iddia ortaya arttı.

Japonya'dan Kim Jong-un hakkında flaş iddia: Durumu şüpheli!

Kuzey Kore lideri Kim hakkında son haftalarda sağlığının yerinde olmadığı veya öldüğü yönünde söylentiler ortaya atılmıştı. Kim'in durumu hakkında tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun bu ülkeye gittiği ileri sürülmüş, Kuzey Kore liderinin 12 Nisan'da kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği ve iyileşme sürecinde olduğu yönünde haberler çıkmıştı.

Cnnturk.com'da yer alan habere göre; Japonya Savunma Bakanı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un sağlık durumunun 'şüpheli' olduğunu belirtti.

Bu karelerin servis edilmesinin ardından bir daha görülmeyince de 'dublör' iddiaları dahi ortaya atılmıştı.
 Kim'in, 15 Nisan'da Kuzey Kore'nin kurucu lideri, büyükbabası Kim Il-sung'un doğum günü kutlaması dahil önemli etkinliklere katılmaması, sağlığı hakkında spekülasyonlara neden olmuştu. Ancak Kim, 1 Mayıs'ta açılışta ortaya çıkmış ve 'sağlıklıyım' mesajı vermişti.

Bu haberler yerini Kuzey ve Güney Kore gerilimine bırakmışken şaşırtan bir iddia Japonya'dan geldi.

Japonya Savunma Bakanı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un sağlık durumunun 'şüpheli' olduğunu belirtti.