Abone Ol

Mağdur olmasın diye tek bir öğrenci için tren durağı işleten Japonya

Hep sorarız, "Nedir medeniyet" diye. Pek çok cevabı vardır bu sorunun. Bu seferki cevabı ise biraz daha farklı; Japon Tren Yolları sadece tek bir öğrenci için tren durağı işletiyor.

Japonya'da bir öğrenci için tren işletiliyor!

Japonya'nın kuzeyinde kalan adalardan biri olan Hokkaido'daki bir tren durağı son birkaç yıldır sadece tek bir kişi için çalışıyor. Kami-Shirataki adlı bu durağın o tek yolcusu, lise öğrencisi bir kız.

Tren yıllardır durağa günde sadece iki kez uğruyor; birinde kız öğrenciyi okula bırakmak için, diğerinde ise okuldan almak için. Bu ilginç durumun oluşma sebebi ise Japon Tren Yolları'nın 3 yıldan daha uzun bir zaman önce aldığı bir karar. Durağın çok tenha bir bölgede kalması ve bölgede yaşayan insanların treni kullanma oranının oldukça düşmesi nedeniyle durağın kapatılması kararlaştırılmış.

İşte hikayemiz de tam bu noktada başlıyor; demir yolu ekipleri durağın bir öğrenci tarafından hala kullanıldığını fark ediyor, hem de her gün. Hemen öğrenciyle iletişime geçiliyor ve eğitimi hakkında bilgi alınıyor. Görevliler kız öğrencinin mağdur olmaması için o liseden mezun olana kadar durağı açık tutmaya karar veriyor.Görevliler bu kadarıyla da yetinmiyor, sırf öğrencinin okula gidişine ve okuldan dönüşüne denk getirebilmek için trenin saatlerini de baştan aşağı değiştiriyor.

3 yıldan fazla bir süredir bu şekilde açık tutulan kişiye özel bu durak, öğrencinin önümüzdeki Mart ayında mezun olmasıyla beraber kapatılacak.