Abone Ol

Japonya güzeli seçilen Ukraynalı model tartışma yarattı

Ukrayna'da doğan ve 5 yaşında taşındığı Japonya'nın Nagoya kentinde büyüyen 26 yaşındaki model Carolina Shiino, Japonya güzeli seçildi.

Japonya güzeli seçilen Ukraynalı model tartışma yarattı

Shiino, Japonya'da sonradan vatandaşlığa geçip güzellik kraliçesi seçilen ilk isim oldu.

Ancak Shiino'nun zaferi ülkede "Japon olmanın ne anlama geldiğine" ilişkin yaygın bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

Bazıları 26 yaşındaki modelin zaferini "zamanın ruhu" diye nitelerken, diğerleriyse Shiino'nun Japonya güzelinin görünmesi gerektiği gibi görünmediğini savundu.

Gözyaşları eşliğinde güzellik tacını takan Shiino da tartışmalara değinerek, "Her zaman ırk bariyerleri oldu ve bir Japon olarak kabul edilmek zordu" ifadelerini kullandı.

Shiino'nun zaferi, Ariana Miyamoto'nun 2015'te yarışmayı kazanarak ülkenin ilk melez güzellik kraliçesi olmasından 10 yıl sonra geldi.

Japon bir anne ve siyah Amerikalı bir babanın çocuğu olan Miyamoto'nun zaferi o dönemde de benzer tartışmalara neden olmuştu.

Carolina Shiino'nun ebeveynlerinden hiçbirinin Japon olmaması bu kez tartışmaların odak noktasını oluşturan konu oldu.

Bir sosyal medya kullanıcısı konuyla ilgili paylaşımında, "Japonya güzeli olarak seçilen bu kişi, yüzde 100 Ukraynalı. Güzel olduğunu anlıyorum ama bu 'Japonya güzeli'. Japonluk bunun neresinde?" ifadelerini kullandı.

Bir başka yorumdaysa, "Yarı Japon olsaydı kesinlikle bir problem yoktu. Ama etnik olarak yüzde sıfır Japon ve hatta Japonya'da bile doğmamış" dendi.